Читај ми!

Рашовић смењен, Николић нови тренер!

Нови тренер црно-белих је Марко Николић, док је са Вуком Рашовићем раскинут уговор. Фудбалска јавност је недељама најављивала да ће Николић на крају јесењег дела сезоне преузети Партизан, али доскорашњи тренер Војводине није никада то потврдио.

Фудбалски клуб Партизан поставио је и званично Марка Николића за новог тренера, док је са Вуком Рашовићем раскинут уговор. Уговор са Николићем потписан је на две и по године.

Председник клуба Драган Ђурић рекао је да је Рашовић смењен једногласно на седници Управног одбора, али да су му сви одали признање за добар посао.

"Рашовић је Партизаново дете. Прошао је све селекције и тренирао је Телеоптик. Ту је урадио велику ствар за нас, направио је много играча и на томе смо му захвални. Дошао је у први тим у тешком тренутку, али је урадио велику ствар. Освојили смо титулу, која нам је веома значила и која нам је дала подстицај да размишљамо и о седмој титули у низу", рекао је Ђурић.

Први човек Партизана објаснио је и зашто је Рашовић смењен ако је оцењено да је добро радио.

"Притисак који је постојао и низ околности које су утицале на рад тренера, покренули су људе из УО да размишљају о промени. Игра није била на очекиваном нивоу, испали смо из Европе... Ретко који тренер се среће са притиском који је Рашовић имао", рекао је Ђурић.

Председник црно-белих казао је да Рашовић сада "може да бира" место у клубу на коме ће радити. Ђурић је рекао и да ће новом тренеру бити веома тешко.

"Рекао сам му да долази у пакао. Долази у клуб у коме морају да се освајају титуле. Он је изванредан тренер. Пратили смо га и претходних година, али се нису склопиле коцкице. Можда би за њега било лакше да је дошао пре две године, али судбина је чудна... Где год да је радио остварио је резултат и надам се да ће Партизану донети титулу", рекао је Ђурић.

Председник Партизана рекао је и да клуб неће имати проблема да обезбеди буџет за зимски прелазни рок, иако је нагласио да он није велики. Медији већ скоро два месеца најављују да ће Николић прећи у Партизан, али је Ђурић рекао да то није тачно.

"Ми смо са Николићем први пут контактирали пре осам дана. Он је пре 10 дана поднео оставку у Војводини и после тога смо се договорили", рекао је Ђурић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара