Читај ми!

Динамо и ПСВ беспомоћни, преокрет "виоле", шоу Солдада

ПСВ поражен на свом терену од Черномореца са 0:1, Динамо на пустом Максимиру од Лудогореца са 1:2. Преокрет "виоле" у Фиренци, љубичасти на крају победу славили против Дњепра - 2:1. Солдадов шоу у Лондону.

Тотенхем је у Лондону без икакве муке савладао Анжи са 4:1, уз одличну партију Солдада, свакако најбољу откако је за велики новац дошао из Валенсије, у резултатски небитном мечу.

Три гола шпанског репрезентативца, уз један Луиса Холтбија потопили су Анжи на Вајт харт лејну, а руска екипа је после прекида преко Евертона успела да ублажи пораз. 

Међутим, обе екипе ће ићи у наредну фазу, упркос победи Шерифа над Трумсеом од 2:0.

Фјорентина је, нимало лако стигла до целог плена против Дњепра, па ће ићи даље са првог места у групи, док ће Дњепр морати да се задовољи другим местом. Конопљанка је донео предност Дњепру, али је „виола" преокренула головима Хоакина и Куардада, и тако освојила прво место у групи.

У групи Г, можда и највеће изненађење, ПСВ је у директном окршају са Черноморецом остао без даљег пласмана. Гости су славили у Ајндховену са 1:0 и тако заузели другу позицију, док је на првој Лудогорец, који је победио Динамо у Загребу са 2:1.

Валенсија је играла против Кубања 1:1, али ће даље са првог места, док ће са друге позиције Свонси, који је поражен од Сент Галена са 1:0.

Салцбург је фантастично завршио групну фазу, јер је уписао шесту победу у исто толико мечева, овај пут против Есбјерга 3:0, а управо ће Есбјерг даље са другог места.

Марибор се, победом од 2:1 над Виганом, докопао другог места у групи Д, а са прве ће Рубин који је победио Зулте Варегем у гостима са 2:0.
Из групе Ф даље иду Ајнтрахт, који је победио АПОЕЛ са 2:0, и Макаби из Тел Авива који је био бољи од Бордоа са 1:0.

Трабзон ће у наредну фазу такмичења са прве позиције из групе Ј, а Лацио са друге, јер је у Риму било нерешено 0:0.

Лион је чудесним преокретомстигао до победе над Гимараешом у гостима од 2:1, и тако освојио прву позицију у групи И, из које ће са другог места даље отићи Бетис, који је на свом терену играо 0:0 са Ријеком.

Генк је био сигуран против Туна у гостима - 1:0, и тиме изборио водећу позицију у групи Г, а Динамо из Кијева је на другом месту, јер је победио Рапид из Беча са 3:1.

Севиља је победом над Фрајбургом од 2:0, обезбедио пласман у наредну рунду са првог места групе Х, док ће са другог Либерец који је у гостима савладао Ешторил са 2:1.

И у груп Л, у којој је све било познато и пре последњег кола групне фазе, ПАОК и АЗ Алкмар, који су обезбедили пласман у наредну фазу такмичења, одиграли су 2:2. Док је Макаби из Хаифе савладао Шахтјор Караганди са 2:1.

 Овако је протекло вече у Лиги Европа:

23.03 - Завршени су скоро сви мечеви у Лиги Европа. Резултати: Аполон - Легија 0:2, Бетис - Ријека 0:0, Динамо Кијев - Рапид Беч 3:1, Ешторил - Либерец 1:2, Фрајбург - Севиља 0:2, Гимараеш - Лион 1:2, Лацио - Трабзон 0:0, ПАОК - АЗ Алкмар 2:2, Шериф - Тромсе 2:0, Тун - Генк 0:1, Тотенхем - Анжи 4:1, Макаби Хаифа - Шахтјор Караганди 2:1.

22.55 - Русеску постиже гол за Севиљу у надокнади времена.

22.36 - Хет трик Роберта Солдада, Тотенхем води са 4:1. Истовремено, кијевски Динамо увећава предност над Рапидом на 3:1, стрелац је Мигел Велосо.

22.20 - Луис Холтби постиже и трећи гол за Тотенхем.

21.58 - Полувремена у Лиги Европа. Резултати: Аполон - Легија 0:1, Бетис - Ријека 0:0, Динамо Кијев - Рапид Беч 2:1, Ешторил - Либерец 0:1, Фрајбург - Севиља 0:1, Гимараеш - Лион 1:0, Лацио - Трабзон 0:0, Макаби Хаифа - Шахтјор Караганди 0:1, ПАОК - АЗ Алкмар 1:1, Шериф - Тромсе 2:0, Тун - Генк 0:1, Тотенхем - Анжи 2:1.

21.50 - У Лондону, Анжи смањује предност Тотенхема на 2:1, гол је постигао Евертон.

21.45 - Севиља води против Фрајбурга у госима, прецизан је био Ибора.

21.35 - Преокрет у Кијеву, Динамо води, а голове су постигли Џермејн Ленс и Гусев.

21.20 - Два гола Роберта Солдада доносе лепу предност Тотенхему над Анжијем.

21.12 - Рапид је повео против Динама уКијеву голом Бојда.

21.07 -Почело је и преосталих 12 мечева. Састају се: Аполон - Легија, Бетис - Ријека, Динамо Кијев - Рапид Беч, Ешторил - Либерец, Фрајбург - Севиља, Гимараеш - Лион, Лацио - Трабзон, Макаби Хаифа - Шахтјор Караганди, ПАОК - АЗ Алкмар, Шериф - Тромсе, Тун - Генк, Тотенхем - Анжи.

21.00 - Завршено је 12 мечева који су почели у 19 часова. Резултати: Сент Гален - Свонси 1:0, Салцбург - Есбјерг 3:0, Марибор - Виган 2:1, Пандури - Пасош Фереира 0:0, ПСВ - Черноморец 0:1, Фиорентина - Дњепр 2:1, Макаби Тел Авив - Бордо 1:0, Стандард Лијеж - Елфсборг 1:3, Валенсија - Кубањ 1:1, Зулте Варегем - Рубин 0:2, Ајнтрахт - АПОЕЛ 2:0, Динамо Загреб - Лудогорец 1:2.

20.40 - Фиорентина је потпуно преокренула резултат против Дњепра, Куардадо је донео предност "виоли".

20.30 - Безјак постиже гол, и доноси Лудогорецу ново вођсво против Динама.

20.18 - Гол у Холандији, где Черноморец води против ПСВ-а са 1:0, стрелац је Франк Ђа Ђеђе.

19.50 - Полувремена широм Европе. Резултати: Сент Гален - Свонси 0:0, Салцбург - Есбјерг 1:0, Марибор - Виган 1:1, Пандури - Пасош Фереира 0:0, ПСВ - Черноморец 0:0, Фиорентина - Дњепр 1:1, Макаби Тел Авив - Бордо 0:0, Стандард Лијеж - Елфсборг 1:1, Валенсија - Кубањ 0:0, Зулте Варегем - Рубин 0:0, Ајнтрахт - АПОЕЛ 0:0, Динамо Загреб - Лудогорец 1:1.

19.45 - Динамо преко Чопа стиже до изједначења у самом финишу првог дела игре.

19.45 - Фиорентина је изједначила преко Хоакина, сада је 1:1.

19.30 - Гол у Загребу, где Динамо губи од Лудогореца. Стрелац је Абало.

19.15 - Први гол ове вечери пао је у Фиренци, где Дњепр води голом Конопљанке.  

19.01 - Почело је 12 мечева. Састају се: Сент Гален - Свонси, Салцбург - Есбјерг, Марибор - Виган, Пандури - Пасош Фереира, ПСВ - Черноморец, Фиорентина - Дњепр, Макаби Тел Авив - Бордо, Стандард Лијеж - Елфсборг, Валенсија - Кубањ, Зулте Варегем - Рубин, Ајнтрахт - АПОЕЛ, Динамо Загреб - Лудогорец.

18.35 - Завирите у свлачионицу Фјорентине...

18.00 - Изгледа да је у Лондону прохладно пред меч Тотенхема и Анжија...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара