Читај ми!

Градоначелник Манауша демантује медије

Градоначелник бразилског града Манауша Артур Виржиљо одбацио је писање британских медија, који су тај град пред Светско првенство у фудбалу назвали опасним. "Oптужбе 'Мирора' су неосноване и смешне", поручује Виржиљо.

Први човек Манауша, једног од грдова домаћина на СП у Бразилу, одбацио је оптужбе британских медија да је град опасан и небезбедан.

"Овде је неколико пута био британски принц Чарлс и нису га уједали алигатори. Елтон Џон жели да наступи на стадиону у Манаушу и надам се да га змије неће напасти", рекао је Виржиљо.

Британски лист Дејли мирор је написао да је Манауш "убилачки град" и да ће енглески навијачи ризиковати живот ако тамо отпутују.

"Не читам Дејли мирор", навео је градоначелник Манауша.

Вижиљо је казао да ће тај град усред амазонске прашуме бити безбедан за навијаче.

"Желимо да засенимо свет и знамо да то можемо да урадимо", истакао је Виржиљо.

Градоначелник је коментаре представника репрезентација, попут селектора Енглеске Роја Хоџсона, о великој влажности ваздуха и топлоти назвао изговорима.

На стадиону Амазонија у Манаушу играће се четири утакмице Светског првенства наредне године: Енглеска - Италија, Камерун - Хрватска, САД - Португалија и Хондурас - Швајцарска.

Мирор пише да је у Манаушу прошле године забележено 945 убистава, а представник државне управе је навео да је тај број тачан, али да се то десило 2011.

Локална полиција је проценила да ће број убистава ове године пасти на 600.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара