Бати-гол, опет у Фиренци!

Легендарни Габријел Омар Батистута примљен у италијанску фудбалску Кућу славних у Фиренци, граду у којем је залудео читав свет. Осим Батистуте, признање добили Франко Барези и Фабио Капело.

У центру пажње на церемонији у Фиренци, приликом које су у Кућу славних уврштени Франко Барези и Фабио Капело, био је човек којем се тај град и даље клања - Габријел Омар Батистута.

Аргентинац је носио дрес Фјорентине од 1991. до 2000. године, и у то време важио за једног од најбољих светских нападача.

"Није битно шта сам само ја урадио играјући у дресу Фјорентине. Само сам оставио срце, у граду који је мени пружио своје. Волео бих да Фјорентина освоји Скудето, не знам када ће се то десити, али Фиренца то заслужује", рекао је Батистута на церемонији, на којој је музеју клуба поклонио дрес са чувеном "деветком".

Градоначелник Фиренце Матео Ренци послао је поруку свим младим спортистима и навијачима Фјорентине.

"Сви момци који се баве спортом треба да запамте: нисте узори само на терену, већ и у животу. Батистута је стварао историју Фјорентине, и сада је добио заслужено признање", рекао је Ренци.

Осим Капела, Барезија и Батистуте, своје место у историји фудбала кроз ову почаст нашли су и Масимо Морати (бивши председник Интера, током чијег мандата је клуб освојио све могуће трофеје), бивши арбитри Ћезаре Гусони и Серђо Гонела, звезда Милана Ђани Ривера, а одата је почаст и Ералду Монзељу (играо за Болоњу и Рому, тренирао Наполи, Сампдорију и Јувентус, умро 1981. године).

"Кућа славних" италијанског фудбала је основана 2011. године, раније су примљени Мишел Платини, Паоло Малдини, Марко ван Бастен, Роберто Бађо, Марчело Липи, Ариго Саки, Ђовани Трапатони, Дино Зоф и Ђиђи Рова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара