Читај ми!

"Фантомски" гол Леверкузена

Бајеру из Леверкузена признат гол који, заправо, није постојао. Директор Хофенхајма затражио да се меч понови, као што је то учињено 1994. године у сличној ситуацији.

Директор фудбалског клуба Хофенхајм Александер Росен рекао је данас да ће његов тим тражити да се понови утакмица са Бајер Леверкузеном, на којој је тим из Леверкузена постигао нерегуларан гол.

"То је скандал. То није био гол. Жалићемо се, сигурно", рекао је Росен немачким медијима.

Нападач Бајера Штефан Кислинг је после корнера са леве стране који је извео Гонзало Кастро главом послао лопту у спољни део мреже, али је она кроз рупу у доњем делу прошла у гол.

Судија на утакмици између Хофенхајм и Бајер Леверкузена Феликс Брих рекао је да није био сигуран да ли је лопта ушла у мрежу на регуларан начин и да је по реакцији фудбалера закључио да је све у реду.

"Нисам био сигуран, али по реакцији фудбалера било је јасно, нико се није противио одлуци. Питао сам Кислинга, али нико чак ни он ми није рекао да није био гол. Лопта је била у мрежи и сви су мислили да је гол регуларан", рекао је Брих.

Слична ситуација се догодила 1994. године када је Бајерн Минхен победио Нирнберг непостојећим голом Томаса Хелмера. Нирнберг се жалио и утакмица је поновљена. У поновљеној утакмици "баварци" су славили 5:0.

Тренер Хофенхајма Маркус Гисдол рекао је да се утакмица мора поновити као што је поновљен меч Бајерн Минхена и Нирнберга.

"Све сем новог меча би било смешно. Ако је утакмица Бајерн Минхена поновљена, онда мора и ова", рекао је Гисдол.

Хофенхајм се тренутнио налази на 10. месту Бундес лиге са исто толико бодова, а Бајер Леверкузен је први са 22 освојена поена.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара