Фергусон одбио Абрамовича

Роман Абрамович је, по преузимању Челсија 2003. године, пробитно на клупи желео Алекса Фергусона. Нажалост по њега, легендарни Шкот је без размишљања одбио понуду. Фергусон, који ужива у пензионерским данима, ову информацију је открио америчком Пи-Би-Есу, у свом првом интервјуу откако је напустио клупу "црвених ђавола".

Легендарни тренер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон открио је да је одбио понуду власника Челсија Романа Абрамовича 2003. године да постане тренер тог лондонског клуба.

"Када је Абрамович преузео клуб, послали су понуду преко агента. Рекао сам да нема шансе да се то догоди", рекао је Фергусон за америчку телевизију Пи-Би-Ес у свом првом интервјуу након пензионисања.

Фергусон је у мају завршио импресивну тренерску каријеру, а на клупи Јунајтеда заменио га је Дејвид Мојес.

"Не желим да се вратим тренерском послу, нити желим много да се бавим резултатима Манчестер јунајтеда. У савршено време сам донео одлуку о повлачењу. Нема повратка, сада имам нови живот", рекао је Фергусон и затим похвалио рад свог наследника.

"Јунајтед је у добрим рукама, Дејвид Мојес је добар тренер и све ће бити у реду. Ако бисте се кладили на мој повратак, само бисте бацили новац", додао је Фергусон. "Сада имам нови живот. Желим да идем на Кентаки дерби, на Ју-Ес мастерс, на Мелбурн Куп. Желим да посетим винограде у Тоскани и Француској".

Фергусон је за 27 година са Манчестер јунајетедом освојио 38 трофеја, од којих 13 шампионских титула, две Лиге шампиона, пет трофеја ФА Купа, четири Лига купа и светско клупско првенство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара