Читај ми!

Бернабеу се поклонио великом Раулу!

Сантијаго Бернабеу и Реал Мадрид опростили су се синоћ од своје легенде и најбољег стрелца у историји – Раула Гонсалеса Бланка. На ревијалном мечу између Реала и Рауловог последњег клуба Ал Сада, легендарни нападач голом се опростио од мадридске публике.

Раул је окончао своју 19-годишњу фудбалску каријеру на магичан начин, голом за клуб у којем је стекао статус фудбалске легенде, Реал Мадрид.

Раул је био стрелац првог од пет голова Мадриђана у победи над његовим последњим клубом катарским Ал Садом са 5:0 на Сантјаго Бернабеу.

Величу част Раулу указали су Икер Касиљас, који му је дао капитенску траку, и Кристијано Роналдо, који је променио број како би некадашњи играч "краљевског клуба" поново обукао дрес са бројем 7. Раул је ипак мало касније вратио Роналду ''седмицу".

Публика је овацијама поздравила Раула, захваливши му за све што је пружио у белом дресу, а он им је на крају отпоздравио у улози матадора.

"Било је прелепо, желим да се захвалим навијачима, нисам могао имати бољи опроштај. Кристијано ми је дао дрес, Касиљас капитенску траку, сви су учинили да се осетим феноменално. Хвала клубу, тренерима који су учинили да се поново осетим као један од њих. Исти осећај сам имао на свом дебију против Атлетика на Бернабеу. Уживао сам играјући овде", рекао је Раул на чији је опроштај дошао и краљ Шпаније.

Раул је каријеру завршио као најбољи стрелац у историји Реала (323 гола на 741 мечу), а током 19 година за Реал, Шалке и Ал Сад постигао је 376 голова на 875 утакмица.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара