Читај ми!

Караџић спреман да се повуче

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић изјавио је да је спреман да се повуче, али да би на тој функцији требало да га замени особа којој "верује фудбалска Србија". Караџиће је у изјави за данашњи Спортски журнал такође позвао државне органе да истраже наводе из саопштења које су током недеље објављивали он, Црвена звезда и ОФК Београд.

Караџић је истакао да за његово смењивање или повлачење постоји већ предвиђена процедура прописана правним актима, а не медијском кампањом.

"Постоји статут, правила, а место где се о смени председника разговара јесте Скупштина - највиши орган српског фудбала, односно ФСС-а.

Редовне седнице држимо у фебруару. Ако моја опозиција мисли да може да организује превремену Скупштину, немам ништа против", рекао је Караџић.

"Позивање на политичаре ме неће уплашити. Али то (мој наследник) мора да буде човек коме фудбалска Србије верује и који ће у дужем времену повести српски фудбал", додао је председник ФСС-а.

Црвена звезда и поједини суперлигашки клубови траже Караџићево смењивање, због - како су навели - његовог лошег рада и стања у Савезу.

"Интензивно радим на свом одласку из ФСС-а већ годину дана, практично од када сам добио нови мандат. Ја га нисам тражио, можда ми није био потребан, али сви региони су ме хтели, подржали су ме тада чак и они који ме данас жестоко нападају", рекао је Караџић.

Он је у опширном саопштењу почетком недеље оптужио поједине Звездине функционере за криминал, а у одговору потпредседника тог клуба Небојше Човића изнете су бројне оптужбе на Караџићев рачун.

Слично је учинио и председник ОФК Београда Звездан Терзић.  Терзић је у саопштењу навео да је Караџић 1961. године био у затвору.

"Нису Звездан Терзић и Небојша Човић свештеници да бих се њима исповедао. Ради се о тучи у студентским данима, а све остало је предимензионирано. Ако им је то аргумент за моју лошу биографију, нека им буде. У свом саопштењу поменуо сам само нешто од онога што знам, али позивам државне органе да провере и наводе из мог саопштења и њихове из онога што су о мени написали", рекао је Караџић.

Он сматра да би на функцији председника требало да га замени генерални секретар Савеза Зоран Лаковић, који је за Журнал рекао "да му то не треба". "Када крене Толе, идем и ја", рекао је Лаковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара