Читај ми!

Рашовић верује у победу

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је да и даље верује да екипа може да се издигне из тренутне ситуације и победи Раднички у Нишу и да у екипи не сме да буде опуштања. Фудбалери Партизана сутра од 19 сати у Нишу играју против Радничког.

"Раднички је веома добар тим, има искусне играче и прошле сезоне смо имали много проблема са њима. Знају да играју на резултат и имају искусног тренера. Чека нас изузетно тешка утакмица", рекао је Рашовић на конференцији за новинаре на страдиону у Хумској.

На питање колико му тешко пада слаба игра против Новог Пазара (4:3) и чињеница да једне играче тренира у припремном периоду, а друге кад почне сезона, Рашовић је рекао:

"Није лако уиграти све те играче, али борићу се до краја, видећемо докле ћу стићи и колико ће ми дозволити. Налазимо се у одређеној ситуацији која може да остави последице на екипу. Ја и даље верујем у овај тим, да играчи могу да се издигну и поведу наш брод у правом смеру", поручио је Рашовић.

Он је рекао да је Раднички веома добра екипа с искусним играчима, због чега фудбалери Партизана не смеју да се опуштају као у мечу против Новог Пазара прошле недеље.

Фудбалери Партизана сутра од 19 сати у Нишу играју против Радничког, утакмицу другог кола Супер лиге Србије.

Рашовић је рекао да је нападач из Обале Слоноваче Исмаел Фофана лиценциран и да се искрено нада да ће дебитовати у сутрашњој утакмици, као и да у овом тренутку није сигуран да ли ће за меч бити спремни Марко Шћеповић и Александар Митровић.

Он је додао и да је голман Владимир Стојковић лиценциран и да ће бити у конкуренцији за тим.

"Шћеповић је повређен и јуче није тренирао, Митровић такође није тренирао јуче и данас, отишао је на прегледе у Белгију. Мораћемо да видимо у каквом стању ће бити, не бих сада да доносим коначну одлуку", рекао је он.

Александар Митровић 30. августа одлази из Партизана, а каријеру ће наставити у белгијском Андерлехту.

"Партизан губи доста, знате да је Митровић показао да је класа, постао је прво стандардан првотимац Партизана, а онда и дебитовао за А репрезентацију. То је играч око којег су се многи борили, играч који прави разлику на терену и који је потребан сваком клубу, нарочито Партизану", рекао је Рашовић.

Упитан да ли ће Митровић уопште играти до одласка у Белгију, он је рекао да ће играти у две утакмице против швајцарског Туна и да се нада да ће допринети пласману Партизана у групну фазу Лиге Европе.

Тренер црно-белих рекао је да је у клубу четири месеца и да се ситуација са саставом тима много променила.

"Када сам дошао радио сам са једном екипом, почео сам припреме са другом, а сада играм са трећом. Треба времена да се играчи уиграју", рекао је он.

На конференцији за новинаре речено је да ће освајач бронзане медаље на Светском првенству, атлетичар Партизана и репрезентативац Емир Бекрић по повратку из Москве бити новчано награђен због успеха који је остварио.

На питање шта је фудбалерима потребно да постигну успех у рангу Бекрићевог, Рашовић је рекао да је потребно да више верују.

"Играчима је потребно да верују и да са више воље и жеље улазе у утакмице. Опуштања не сме да буде у црно-белом дресу", рекао је Рашовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара