Полиција "чешља" Звезду, Партизан и ФСС

Полиција спроводи истрагу у Фудбалском савезу Србије и два највећа српска клуба. На информативном разговору било више од 50 играча и чланова управа. Проверавају се токови новца у ФСС, кредити и позајмице.

После банака, сумњивих приватизација и злоупотреба у пословању државних фирми, на ред су дошли и фудбалски клубови. Радна група Управе криминалистичке полиције испитује пословање Партизана и Црвене Звезде. У склопу истраге, полиција је била и у Фудбалском савезу Србије и преузела неопходну документацију. Клубови и савез нису желели да говоре о томе.

Полиција и Специјално тужилаштво у сарадњи са Пореском управом проверавају токове новца у Црвеној Звезди и Партизану, тачније трансфере, спонзорске уговоре, кредите које су клубови подизали, плаћање пореза и других дажбина, начин на који су клубови трошили добијене паре.

РТС сазнаје да су до корисних информација инспектори и тужиоци дошли још током истраге о пословању "Агробанке". Челници српских клубова говоре да је продаја фудбалера основни извор прихода тако да ће пажљиво бити проверен сваки трансфер.

Тим поводом у Србију је стигла документација из Италије, а ускоро ће на располагању бити и документа из Белгије и Холандије. Поједини медији су пренели да је у трансферима протеклих година наводно нестало 50 милиона евра.

Протеклих месеци у својству грађана саслушано је више од 50 особа.

У склопу провере пословања клуба из Љутице Богдана изјаве је дало 40 особа међу којима су и бивши функционери Звезде Топлица Спасојевић, Иван Аџић, Андрија Клеут и фудбалери Павле Нинков и Ненад Ковачевић.

Полиција је узела изјаве и од десетакк некадашњих функционера Партизана. Медији наводе да је међу њима био и Жарко Зечевић, што је он демантовао.

Изјаве су дали и поједини фудбалски менаџери који су били посредници приликом продаје фудбалера. Крајем прошле године Радна група Управе криминалистичке полиције преузела је тај предмет. Остало је још посла да се уради.

Тек после тога биће одлучено о евентуалном подношењу кривичних пријава.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара