Читај ми!

Звезда не напада већ тражи регуларност

Звезда није желела да повреди црно-беле. Претходна саопштења црвено-белих имају имају за циљ да такмичење у Суперлиги буде регуларно, рекао је Драган Џајић.

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић рекао је данас да претходна саопштења црвено-белих и јавна расправа са првим човеком ФСС Томиславом Караџићем нису уперени против Партизана, већ за циљ имају да такмичење у Суперлиги буде регуларно.

"Наша жеља је да немамо нерегуларности у српском фудбалу и није нам у интересу да се дешавају ружне ствари. Хоћемо да лига буде поштена, па нек шампион буде Партизан или нека друга екипа", рекао је Џајић на конференцији за новинаре на Маракани. Џајич је истакао да Звезда није желела да повреди црно-беле.

"Изнели смо наш став, нисмо контактирали друге клубове и не лобирамо за нас. Нисмо желели ни да повредимо Партизан, а Томислав Караџић као председник савеза има одговорност, поручио је Џајић.

Потпредседник Звезде Славиша Кокеза поновио је да је незадовољан суђењем на мечу Партизан - Нови Пазар (4:3) контактирао Караџића, али да му није претио.

"Моја комуникација са њим се састојала из једне смс поруке и разговора који је трајао два минута. Рекао сам му да он стоји иза лошег суђења и да је време да оде. Нигде ту нисам видео претњу, то што му се неке ствари привиђају или што гледа у будућност, вероватно има везе са Караџићевим годинама", рекао је Кокеза. Он је додао је да ће у наредних пар дана бити јасно да ли ће црвено-бели кроз институције и процедуру ФСС покренути иницијатву за промене на челу те организације.

Његов колега Небојша Чович рекао је да у клубу постоји јединство када је у питању да ли је Караџић одговоран за лоше стање у српском фудбалу.

"Морао сам мало да сачекам са реакцијом, пошто видим да је Караџић јуче рекао једно, а данас му је 'поуздани извор' рекао друго, односно да иза саопштења стоји Горан Весић. Нисам писао саопштења, али сам дао сагласност. Ми и даље нисмо добили одговоре око суђења на мечу Партизан - Нови Пазар, да ли је био пенали и да ли је био гол за црно-беле", рекао је Човић.

Човић је подсетио да је Звезда у недељу изгубила у Ивањици, али да би можда боље прошла да је правду делио арбитар са меча Партизан- Нови Пазар.

"Нећу да улазим у Караџићеву биографију почевши од Спужа, до Келебије и гађања јогуртом у Фудбалском савезу Војводине. Ипак чињеница да су он и генерални секретар ФСС помогли Звезди када је имала проблема са регистрацијом играча", казао је Човић. Он је додао да не зна да ли ће да подноси тужбу против Караџића, али да ако је буде подносио и добио на суду, новац ће уплатити за болницу "Лаза Лазаревић".

Звезда је у суботу увече затражила Караџићеву оставку, а повод је био суђење на утакмици првог кола Суперлиге између Партизана и Новог Пазара, што је касније прерасло у "рат" саопштењима у који се укључио и Партизан.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара