Читај ми!

Бед блу бојси, најгори од све деце

Навијачка група "Бед блу бојси" предњачи у броју инцидената изазваних расистичким понашањем, саопштила је Организација за борбу против расизма у фудбалу (ФАРЕ). На мети "Бојса" су константно су и Здравко Мамић и Хрватска фудбалска федерација.

Организација за борбу против расизма у фудбалу (ФАРЕ) саопштила је да навијачи загребачког Динама предњаче у броју инцидената изазваних расистичким понашањем. Како је прецизирала та организација, навијачи загребачког тима су у јулу учествовали у три инцидента у којима су испољили расизам и дискриминацију.

Навијачка група "Бед блу бојси" пријављена је због расизма и хомофобије током меча домаћег првенства против Осијека, квалификационе утакмице Лиге шампиона против луксембуршког Фола Еша и још једне одигране против Шерифа Тираспола.

ФАРЕ је саопштила да су "мета" вређања навијача били и директор клуба Здравко Мамић и Хрватска фудбалска федерација.

ФАРЕ је уз "Бед блу бојсе", пријавила Европској фудбалској унији (УЕФА) и навијаче мађарског Ђера због антисемитског вређања у мечу са Макабијем 17. јула , као и навијаче Хонведа који су следећег дана на расној основи вређали фудбалера Војводине Абубакара Оумаруа у утакмици квалификација за Лигу Европе.

"Оумару је вређан покличима који су опонашали крике мајмуна током читавог меча", каже се у извештају ФАРЕ.

Како је наведено, укупно 14 слућајева расистичког понашања и ксенофобије, екстремног национализма и хомофобије - углавном од стране навијача источноевропских клубова, пријављени су УЕФА.

ФАРЕ је списак допунио и инцидентом који се догодио на предсезонској пријатељској утакмици између Милана и Сасуола када је гвинејски интернационалац Кевин Констант демонстративно напустио терен због вређања на расној основи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара