Читај ми!

Стојановићу пуна подршка, траже се "мерцедеси"

Славиша Стојановић ужива пуну подршку челника клуба, каже Зоран Стојадиновић, спортски директор Звезде, и објашњава да су црвено-белима потребна три одлична појачања. Јефтино на крају испадне најскупље, за квалитет морају да се потроше паре. Не може да буде исто када купиш "фићу" или "мерцедес", објаснио је Стојадиновић.

Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић изјавио је да тај фудбалски клуб није могао лошије да почне сезону, али да је можда боље што је у првом колу Супер лиге изгубио него да је то урадио пред крај првенства.

"Није могло лошије, шта да радимо... То је, што је. Можда је и боље да се десило сада него пред крај првенства. Имамо времена да реагујемо у вези сa потребним појачањима", рекао је Стојадиновић у разговору с новинарима на стадиону Звезде.

Црвено-бели су у првом колу Супер лиге изгубили од Јавора у Ивањици са 4:2, а у мечу су губили и 2:0. Спортски директор Звезде оценио је, међутим, да екипа није била толико лоша у почетку.

"Није то било толико лоше у Ивањици. Звезда је била много боља до пречке Филипа Младеновића, после тога смо били друга, да не кажем растурена екипа. Када је лоше, сви су одговорни, када је добро, нико неће да се кити успехом", рекао је Стојадиновић.

Објашњавајући позицију Славише Стојановића, спортски директор Звезде је рекао да тренер "ужива максимално поверење челника клуба".

"Откако смо зимус дошли у клуб овде се поставља питање поверења тренерима и сумња се да ли се неко некоме меша у састављање тима. Од почетка се види да нијке тако, све је ствар њиховог избора, како играчи, тако и стручни штаб... Нећу да оправдавам тренера и стручни штаб, али то што нема резултата је цена кашњења већине стандардних играча на припреме. Па и тренер је дошао после десет дана, а тек касније Нинковић, Печник, Мартиновић... Мислим да је то разлог. Ако није, онда не ваља", рекао је Стојадиновић. 

Он је навео и да је задовољан досадашњим појачањима у летњем прелазном року, али да су клубу потребна још тројица играча на позицијама штопера, везног играча и нападача.

"Причали смо, није нам лако, нисмо спавали целу ноћ. Морамо да предузмемо кораке, свесни смо да су нам потребна појачања. Није тајна, потребан нам је озбиљан везни, штопер и нападач. Сви који су дошли, озбиљни су играчи, али Звезда је друга димензија и потребан нам је неко ко може да повуче", рекао је спортски директор црвено-белих.

Он је објаснио да је нападач Јавора Ифеани Оњило (за којег се говори да је све завршено око преласка у Звезду) једна од опција за довођење, али да то не значи да ће Абиола Дауда напустити клуб. Али, највећи проблем представљају финансије.

"Озбиљне паре су у питању. За нас је озбиљан новац и 200.000 евра. Све смо довели без улагања, осим Арауха. Сви остали су дошли за џабе уз добре уговоре. То је проблем. Нисам чуо да су Барселона и Челси довели играча за џабе, а да су они били чудо", објашњава Стојадиновић и додаје да у управи Звезде седе "способни и озбиљни људи чији је задатак да ископају паре за појачања".

"Дугујемо много новца и водили смо се логиком да нађемо адекватна појачања без пара, али дошли смо до закључка да јефтино увек испадне најскупље. За квалитет мора да се потроши. То је цена коју смо сада платили. Није ствар незнања, већ добра намера да се не понашамо расипнички. Али, то је као и кад купујеш ауто, не може да буде исто 'мерцедес' или 'фића'... 'Мерцедес' кошта 100.000, а 'фића' је 'фића'", објашњава Стојадиновић

"Имали смо списак добрих играча, али када ти кажу као рецимо нама на Кипру да је обештећење 700.000 евра, играчу година 300.000... Можеш само да се окренеш. Мислили смо да ћемо наћи сличног за 150.000 и то без икаквог обештећења. Не може, да се не лажемо", рекао је Стојадиновић.

Спортски директор Звезде је, на питање да коментарише суђење на утакмици између Партизана и Новог Пазара, рекао да је "коментар сувишан" и сложио се са званичним ставом клуба који је јавности прослеђен преко саопштења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара