Бекенбауер користио "витаминске инјекције"

Допинг скандал, потенцијално огромних размера, наставља да потреса Немачку. Франц Бекенбауер је, у емисији на Зе-Де-Ефу, признао да су њему и саиграчима из репрезентације Немачке доктори давали "витаминске инјекције", чији садржај њима није био познат. Ово је најновији глас, сигурно не и последњи, који говори у прилог тези о организованом допингу елитних спортиста у Западној Немачкој.

Франц Бекенбауер, „Кајзер" немачког фудбала у готово сваком смислу те речи, додатно је подгрејао наводе у вези са организованим допингом спортиста из Западне Немачке.

Некадашњи капитен немачке репрезентације, први либеро светског фудбала, изјавио је да су њему и његовим саиграчима даване „витаминске инјекције", чији садржај њему није био познат.

„Узимали смо инјекције... Доктори су говорили да су то витаминске инјекције", изјавио је Бекенбауер за Зе-Де-Еф.

Бекенбауер је, пак, нагласио да га нико, током 20 година његове каријере, није „приморао да узме нешто што он није желео".

Ово је само још једно поглавље у причи о допингу у Западној Немачкој које је спонзорисала држава. Прича је угледала светло дана пре око седам дана, када је и објављена студија која поткрепљује ову тврдњу.

Нико директно није оптужен, односно у студији се не спомињу имена, и баш због тога су сви „сумњиви", укључујући и немачке фудбалере.

Занимљиво, Бекенбауер је пре смо неколико дана поновио устаљену мантру свих бивших и садашњих спортиста у оваквим ситуацијама - „нисмо се допинговали, чак нисмо ни знали шта је допинг у оно време".

Ипак, водитељ Зе-Де-Ефа га је онда подсетио на његову изјаву, дату сада давне 1977. године, када је тврдио да, са медицинске тачке, у „у Бундеслиги нема недозвољених супстанци" које би могле да побољшају учинак на терену.

Бекенбауер је, на крају, чак рекао и да не искључује употребу допинга у модерном фудбалу, посебно јер фудбалери играју много брже, јаче, и што је најбитније, много чешће.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара