Читај ми!

Са Пинтo воли Деју

Рикардо Са Пинто одговарао на питања навијача путем сајта Звезде. Омиљени српски фудбалер му је Дејан Савићевић. У Португалу сви знају шта је Црвена звезда од 1991. године. Тренутно не размишља о појачањима. Младеновића упоредио са Коентраом ...

Тренер Црвене звезде Рикардо Са Пинто рекао је да му је Дејан Савићевић омиљени српски фудбалер против којег је играо у својој каријери.

"Нека то буде Дејан Савићевић. То је фудбалер који се не виђа сваки дан. Данас имамо Месија, мало раније смо имали Зидана, а Дејан је био мајстор свог времена", рекао је Са Пинто одговарајући на питања навијача која су му постављали путем званичног сајта Звезде.

Са Пинто је рекао да је Звездин тим у процесу стварања самопоуздања и додао да је задовољан понашањем играча.

"Тренутно смо у процесу стварања самопоуздања, прављења добре атмосфере у којој ће играчи бити задовољни, где ће играти за победу, где ће се борити за победу. Све што сад могу рећи је да сам веома задовољан понашањем играча и њиховим ставом. О свему осталом, можемо разговарати на крају сезоне", рекао је он.  Португалац је казао да играчи пружају највише што могу и да је веома задовољан.

"До сада сам срећан са њима, пружају највише што могу. Намећу се тренингом и ставом и веома сам задовољан. Већ сам рекао да играче не делим по годинама. Много других ствари ми је битније од година. Видели сте, у првој утакмици сам у игру увео Огњена Ожеговића. Не знам много тренера који би то урадили у првој утакмици у клубу", казао је он. На питање како на црвено-беле гледају у његовом родном Португалу, као и Шпанији где је дуго играо, Са Пинту је истакао да сви знају шта је Црвена звезда од 1991. године.

беле гледају у његовом родном Португалу, као и Шпанији где је дуго играо, Са Пинто је "То звучи велико. Сви знају од 1991. шта је Црвена звезда. То је била златна година, освојена је Лига шампиона и интернационални куп, то је препознатљив знак када је Звезда у питању, а ту су и играчи који су тада играли - Савићевић, Просинечки и остали, сви знају за њих. Такође, Звезда је препознатиљива и по навијачима. Играо сам на многим стадионима, и ово што се овде дешава је стварно невероватно", рекао је Са Пинту.

Навијаче је интересовало који му је омиљени саиграч из португалске репрезентације на шта је Са Пинто одговорио: "Дефинитивно Луиш Фиго" и потом поновио да му је Спортинг омиљени клуб. Португалац је рекао да је одлучио да се бави тренерским послом због страсти према фудбалу.

"Имао сам могућност да бирам. Многи људи немају ту могућност. Немам тај притисак да морам да бринем о егзистенцији. У питању је страст према фудбалу и фудбалској игри. Имам ту срећу да по други пут доживљавам ту страст, као тренер, док многи људи нажалост немају прилику ниједном", рекао је Са Пинто.

Португалац је истакао да не може да процени коју би позицију на табели заузела његова тренутна екипа да се такмичи у првенству Португала.

"Нисам Дејвид Коперфилд, ипак сам само Са Пинто, па не могу да предвидим који бисмо били на табели португалске лиге, али верујем да бисмо имали доста успеха", шаљиво је одговорио Португалац. Он је казао да још није стигао да довољно упозна Београд, у који је стигао тек пре две недеље.

"Нажалост, још нисам имао довољно времена да упознам Београд. Стигао сам пре две недеље овде и сачекало ме је много ствари које је требало урадити, много информација које је требало добити, много утакмица које је требало одиграти, имали смо их три у року од седам дана. Био сам концентрисан само на клуб. Али, надам се да ћу у будућности имати више времена да упознам Београд, самим тим ћу тек тада моћи да увидим разлике", казао је Са Пинто.

Тренер Црвене звезде је навео да тренутно не размишља о појачањима и да је задовољан оним што има у екипи. Он је додао да је за сада срећан у клубу, као и да су у клубу срећни с њим и да ће видети у будућности да ли ће потписати продужетак уговора са београдском екипом.

"Ако тренер нема довољно времена да играчима усади своје идеје и да изабере играче које жели, може бити проблема. Потребно је време да покажете све што можете да пружите. Понекад клубови имају притисак резултата и немају времена за чекање. Важно је да људи у управама разумеју то и да сви креирају подршку за тренера како би он изнео на прави начин своје идеје. Мислим да генерално, не само овде, него и у осталим клубовима, не постоји довољно стрпљења", рекао је он. 

Левог бека Црвене звезде, Са Пинто је упоредио са репрезентативцем Португала и фудбалером Реал Мадрида Фабиом Коентраом.

"Шалим се са њим, зовем га Фабио, зато што када је Фабио дошао у Португал био је исти као Младеновић. Младеновић је на почетку каријере и мора да буде одлучнији у дефанзивним моментима. Шалим се са њим јер је и Фабио у почетку увек ишао напред и напред и напред и није мислио на утакмицу. Увек сам покушао да му помогнем да схвати, то јест да процени када је моменат да оде напред, а када мора да остане назад. По томе су слични", рекао је Са Пинто.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво