Антић: Спреман сам за "кинеску мисију"

Покушао сам да упознам Кину и кинески фудбал што више, а долазак овде ће бити огроман изазов, којег се не плашим, изјавио Радомир Антић, након преузимања Шандонга.

Радомир Антић у нову годину улази са новим послом - као тренер кинеског Шандонга. За искусног стручњака долазак у најмногољуднију земљу представља велики изазов, али, како каже, не боји се изазова.

"Покушао сам да што боље упознам Кину и кинески фудбал. То може да буде изазов за мене и ја га се не плашим", рекао је Антић за кинеску агенцију Синхуа.

Антић је истакао да верује да ће му његова филозофија прилагођавања локалним условима помоћи да не понови грешку свог претходника на клупи Шандонга, Холанђанина Хенка Тен Катеа.

"Нисам ни налик Холанђанину. Никада у животу нисам тражио од свог играча да ради нешто зашта није способан, нити сам им стварао велики притисак. Мој први задатак биће да подигнем самопоуздање својих фудбалера", истакао је српски стручњак.

Шандонг није објавио финансијске детаље уговора, а познато је да ће бивши тренер Реал Мадрида, Барселонеи Атлетико Мадрида, у Ђинан допутовати 8. јануара.

Антић је без посла од када је смењен са места селектора репрезентације Србије 2010. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара