Читај ми!

Победа Барселоне, рекорд Месија

Фудбалери Барселоне победили су у гостима Бетис са 2:1 у утакмици 15. кола шпанске Примере. Атлетико напунио мрежу Депортива 6:0, Фалкао фантастичан, постигао чак5 голова.

Барселона је наставила одличну серију без пораза у шампионату и тако одмакла другопласираном Атлетико Мадриду на шест бодова предности, док актуелни првак Шпаније Реал заостаје осам бодова.

 

Каталонски клуб је славио головима Леа Месија, који је на овој утакмици оборио рекорд Герд Милера по постигнутим головима у календарској години.

Меси је први гол на утакмици постигао у 16. минуту, што му је био 85 гол у години и тиме је изједначио рекорд Милера. Аргентинац је већ у 25. минуту повисио на 2:0, и тако са 86 голова постао најбољи стрелац у једној календарској години. Милер је 1972. године постигао 85 голова на 60 утакмица, док је Аргентинцу за то било потребно 67 мечева.
Гол за Бетис постигао је Рубен Кастро у 39. минуту.



Фудбалери мадридског Атлетика савладали су на домаћем терену екипу Депортива из Ла Коруње са 6:0, у утакмици 15. кола првенства Шпаније. Пред 45.000 навијача на "Висенте Калдерону" Атлетико није имао милости у сусрету са повратником у Примеру, а у центру пажње поново је био незадрживи Радамел Фалкао, који је противничку мрежу затресао чак пет пута. Стрелци: Коста 23, Фалкао 28, 42, 64.пенал, 67, 71.



Колумбијац се у блиставој партији просто поигравао са противничком одбраном, потврдивши да је с правом тренутно један од најбољих светских нападача. Фалкао је након вечерашњег меча преузео од Кристијана Роналда друго место на листи стрелаца Примере са 16 голова, три више од Реаловог првотимца. Водећи Леонел Меси до сада је на првенственим утакмицама постигао 23 погодак.

Раније данас Леванте је код куће савладао Мајорку са 4:0, а Атлетик Билбао екипу Селте са 1:0.
Атлетико Мадрид - Депортиво 6:0 (Коста 23, Фалкао 28, 42, 64.пенал, 67, 71)
Атлетик Билбао - Селта Виго 1:0 (Адурис 34)
Леванте - Мајорка 4:0 (Мартинс 43, Наваро 49, Сантос 54, Ибора 58)
Бетис и Барселона 1:2
Одиграно у суботу:
Малага - Гранада 4:0
Осасуна - Валенсија 0:1
Сосиједад - Хетафе 1:1
Ваљадолид - Реал Мадрид 2:3
Одиграно у петак:
Еспањол - Севиља 2:2.
Понедељак:
Рајо Ваљекано - Сарагоса

Табела: Барселона 43 бодова, Атлетико Мадрид 37, Реал Мадрид 32, Малага и Бетис по 25, Леванте 24, Хетафе 23, Ваљадолид, Сосиједад и Валенсија по 21, итд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво