Читај ми!

Јунајтед газда у Манчестеру

Прегршт сјајних потеза, сјајна атмосфера, пет голова, драма, и на крају победа „ђавола", овако је укратко изгледао дерби манчестерских ривала Ситија и Јунајтеда који је припао гостима са 3:2. Победнички гол постигао Ван Перси у 92. минуту. Претходно головима Рунија Јунајтед имао два гола предности, али, погоцима Јаја Туреа и Забалете, Сити успео у финишу да изједначи. После нове победе Јунајтед остао на првом месту Премијер лиге са шест поена више од Ситија.

Фудбалери Манчестер Ситија и Манчестер Јунајтеда поново су приредили својим навијачима меч за незаборав. У Правој драми на Итхаду тријумфовао је Јунајтед са 3:2.

Ђаволи су повели головима Рунија у 16. и 30. минуту, смањио је Туре у 60. минуту, док је у финишу меча изједначење домаћем тиму донео Забалета у 86. минуту. Када се чинило да ће градски ривали поделити бодове, победоносни гол за Јунајтед постигао је Ван Перси из слободног ударца. Холандски репрезентативац имао је помоћ живог зида који је благо скренуо лопту која је савладала голмана Харта.

На крају меча виђене су и ружне сцене на стадиону. Навијачи Ситија су покушали да се обрачунају са голманом Хартом кога сматрају најодговорнијим за трећи погодак. Обезбеђење и полиција морали су да смирују ситуацију.

Занимљиво је да је у 60. минуту поништен чист гол Јунајтеда који је постигао Ешли Јанг. Голу је претходила статива Ван Персија, после чеган је Јанг затресао мрежу домаћина. Помоћни судија је у тој ситуацији сигнализирао офсајд.

Осим нервозе на трибинама после гола Јунајтеда, ни играчи Ситија нису могли да се скроз смире, тако да је виђено неколико непотребно грубих стартова у којима је предњачио Каралос Тевез. У тиму Ситија од првог минута играо је српски репрезентативац Матија Настасић.

После ове победе екипа Јунајтеда заузима прву позицију у Премијер лиги са шест бодова испред другопласираног Манчестер Ситија.

Фергусон: Не памтим много драматичнијих дана

"Жалосно је да навијач Ситија утрчи на терен, као и да са трибина лете новчићи, упаљачи и други предмети. То не би требало да се дешава. Сличне сцене виђене су и када смо гостовали Челсију, са трибине је полетела столица и разни предмети. Међутим, у овом дану нећу да размишљам о томе, јер је иза нас једна веома добра утакмица која много показује о квалитету Премијер лиге", изјавио је Фергусон.

Приликом прославе поготка Рио Фердинад је погођен новчићем у аркаду, па су лекари морали да интервенишу и зауставе крвављење, а један навијач је улетео у терен с намером да нападне противничког дефанзивца.

"Још једном је потврђено да је Премијер лига сјајно такмичење, а ја не памтим много драматичнијих дана од овог. Сматрам да нам је поништен један чист гол, а у следећем нападу они су смањили на 2:1. То је врста фудбала која може да вам избије зубе. Они су заслужили да дођу до 2:2, али мислим да смо ми били ипак бољи тим", закључио је Фегусон.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво