Читај ми!

Платини упозорава Хрвате

Уколико ускоро не решите проблем са хулиганима, последице по фудбал могле би да буду фаталне, поручио Мишел Платини челницима Фудбалског савеза Хрватске.

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини затражио је од Хрватске да се обрачуна са свим видовима хулиганизма и упозорио на катастрофалне последице евентуалног неуспеха у тој борби.

"Хрватске власти морају да разумеју колико је велики проблем насиља и хулиганизма. Нажалост, још увек чекамо на адекватну реакцију. Мој савет им је да не чекају предуго јер би последице по хрватски фудбал могле да буду фаталне", рекао је Платини за загребачки Јутарњи лист.

Платини ће данас боравити у Загребу на прослави 100-годишњице оснивања Фудбалског савеза Хрватске. Очекује са да церемонији присуствује и први човек Светске фудбалске федерације Сеп Блатер.

Платини је навео да верује како ће ново руководство ХНС-а, предвођено бившим фудбалером Давором Шукером, на крају успети да реши проблем насиља на стадионима.

"За тако нешто потребни су храбри људи и храбре одлуке, али и јака политичка подршка", истакао је некадашњи репрезентативац Француске.

Платини је претходних дана скренуо пажњу Хрватској, али и Србији, да морају да реше проблеме са хулиганима или ће бити избачени из међународних такмичења.

УЕФА је већ у неколико наврата новчано кажњавала ХНС, али и хрватске клубове због расистичких испада навијача репрезентације.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво