За Динамове хулигане 16 година затвора

Осморица навијача Динама осуђена укупно на 16 година затвора због напада на навијаче ПАОК-а у децембру 2010. године. Већина навијача осуђена на по две године, један хулиган добио две и по године иза браве, док је један ослобођен.

Напад на аутобус са представницима грчког ПАОК-а, у децембру 2010. године у Загребу, добио је епилог. Осморица навијача Динама, осуђена су на укупно 16 година затвора, док је један ослобођен.

Најгоре је прошао нападач који је добио две и по године затвора, један хулиган је добио годину и три месеца, док су остали осуђени на по две године.

Хрватско тужилаштво је напад окарактерисало као „злочин из мржње", али је судско веће у пресуди навело да се ради о „класичном примеру хулиганства" и „бестијалном чину".

Напад на аутобус са представницима ПАОК-а, догодио се уочи утакмице два клуба и Лиге Европе. Око 30-ак Динамових навијача тада је напало аутобус, мислећи да се унутра налазе најекстремији навијачио ПАОК-а. Аутобус је тада каменован, унутра је убачена и бакља, а повређене су четири особе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво