Читај ми!

Интер срушио Јуве, Милан лако са Кјевом

Фудбалери Интера су у Торину убедљиво савладали шампиона Италије, Јувентус са 3:1 у "Дербију Италије" одиграном у оквиру 11. кола Серије А. Милан победио на свом терену екипу Кјева са 5:1.

Тријумфом изабраници Андрее Страмаћонија пришли су на само бод заостатка ривалу из Торина и најавили узбудљиву трку за шампионску титулу. Нероазури су нанели и први пораз Јувентусу после 50 утакмица у домаћим такмичењима. Миланском клубу то је била девета узастопна победа, рачунајући и дуеле у Лиги Европе.

Шампион Италије је фантастично почео меч, пошто је већ у 19. секунди Артуро Видал искористио асистенцију Квада Асамое. Након постигнутог гола, међутим, Јувентус је пао, Интер је загосподарио тереном и стигао до 12. првенствене победе у Торину.

Јунак победе Интера био је фантастични Дијего Милито, који је два пута погодио мрежу Ђанлуиђија Буфона и донео потпуни преокрет на Јувентус арени. Прво је реализовао пенал после прекршаја Клаудија Маркизија у 59. минуту, а 20 минута касније искористио је тоталну индолентност у одбрани Старе даме.

Коначан резултат великог дербија поставио је Родриго Паласио у последњим тренуцима утакмице.

Фудбалери Милана лако су изашли на крај са неубедљивим Кјевом. Росонери су само у првом делу утакмице имали проблема да сломе отпор гостију. Урби Емануелсон је у 16. минуту довео Милан у вођство, али је два минута касније изједначио Серђо Пелизије.

Ипак, голом Рикарда Монтолива у 36. минуту домаћа екипа стигла је до нове предности, а потом је Бојан Кркић пет минута касније био стрелац трећег поготка за Милан, а свог првог у дресу овог тима.

Најбољи играч росонера ове сезоне, Стефан Ел Шарави у 75. минуту је повисио на 4:1, а коначан резултат поставио је Ђампаоло Пацини у трећем минуту судијске надокнаде.

Резултати и стрелци у 11. колу:
Милан - Кјево 5:1 (Емануелсон 16, Монтоливо 36, Кркић 41, Ел Шарави 75, Пацини 90+3 - Пелизије 18)
Јувентус - Интер 1:3 (Видал 1 - Милито 59. пенал, 79, Паласио 90)

Недеља:
Пескара - Парма
Болоња - Удинезе
Катанија - Лацио
Фиорентина - Каљари
Наполи - Торино
Сампдорија - Аталанта
Сијена - Ђенова
Рома - Палермо

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара