Читај ми!

Необавештени Енглези

Ни један од чланова младе енглеске фудбалске репрезентације осумњичен за учешће у инцидентима након меча са Србијом у Крушевцу 16. октобра није добио из Србије званично обавештење о оптужбама, објавио британски Би-Би-Си.

Кривичне пријаве због туче након сусрета младих фудбалера Србије и Енглеске поднете су против енглеских фудбалера Стивена Каулкера и Томаса Лиза, као и помоћог тренера репрезентације Стивена Виглија. Пријаве ће бити прослеђене енглеском тужилаштву.

За њих је донето решење о уступању кривичног гоњења страној држави у складу са Законом о пружању међународне правне помоћи.

Би-Би-Си пише да је Лидс, клуб осумњиченог Лиза, саопштио да ни играч ни енглески фудбалски савез нису званично добили оптужбе.

Клуб наводи да је ФА обећала да ће најбрже могуће покушати да сазна тачну природу оптужби против Лиза и обезбеди адекватну правну помоћ.

У извештају се додаје да је Тотенхем издао слично саопштење поводом оптужби на рачун свог играча Стивена Каулкера.

Би-Би-Си наводи да британска амбасада у Београду очекује да данас добије и званичне оптужбе против фудбалера.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је јуче оптужни предлог и против фудбалера репрезентације Србије Горана Чаушића, Огњена Мудринског, Ђорђа и Деспотовића и Александра Кировског. Оптужни предлог поднет је и против кондиционог тренера репрезентације Андреја Милутиновића. Они се терете за насиље на спортској приредби или јавном скупу.

Кривична пријава је, према наводима полиције, поднета због сукоба који се догодио 16. октобра на стадиону Младост у Крушевцу на међународној фудбалској утакмици младих репрезентација Србије и Енглеске.

Енглези су након туче фудбалера тврдили да су и током утакмице вређани на расној основи, док је играч Дени Роуз, око кога су и почели инциденти, казао да је погођен два пута каменом из публике током другог полувремена.

Фудбалски савез Србије одбацио је примедбе о расизму и навео да су инциденти почели када је Роуз непристојно гестикулирао ка публици на крају меча који су Енглези добили 1:0. ФСС је репрезентативце Николу Нинковића и Огњена Мудринског казнио са годину дана неиграња у репрезентативним селекцијама због учешћа у инциденту.

Кондициони тренер Андреја Милутиновић и тренер голмана Срђан Максимовић суспендовани су на по две године рада у свим националним селекцијама.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара