Славље на острвски начин

Роби Фаулер, Јирген Клинсман, Луис Суарез... Знали су да тероришу противничке голмане, а знали су и да прославе те голове. Мали део фантастичних прослава од оснивања Премијер лиге...

Луис Суарез - Евертон - Ливерпул (октобар 2012. године)

Магични Уругвајац је начео "карамеле", додуше уз велику помоћ Лејтона Бејнса, у Мерсисајд дербију, а гол је прославио тако што се бацио испред клупе Евертона, чији је менаџер Дејвид Мојес пре меча причао да Уругвајац убија фудбал својим театралним падовима. Овај театрални пад је био његов одговор.

Карлос Тевез - Норич - Манчестер сити (април 2012. године)

После вишемесечног самоиницијативног изгнанства у Аргентини, Карлос Тевез је по повратку на фудбалски терен хет-трик против "канаринаца" прославио у стилу Тајгера Вудса, присећајући се голферских дана у домовини.

Џими Булард - Манчестер сити - Хал (новембар 2009. године)

На истом овом мечу, само годину дана раније, менаџер Хала Фил Браун био је толико изнервиран игром својих играча, да је одлучио да им на полувремену одржи лекцију на сред терена уместо у свлачионици. Годину дана касније, Џими Булард је погодио са беле тачке, а гол прославио имитирајући свог менаџера.

Емануел Адебајор - Манчестер сити - Арсенал (септембар 2009. године)

Паклен дан на Етихаду. Адебајор, један од најомраженијих играча међу навијачима Арсенала, који му нису опростили одлазак из Лондона постиже гол против "тобџија", и то у првом мечу против свог бившег клуба. И то у финишу меча за победу Ситија. Тогоанац је претрчао читав терен да би на коленима прославио гол пред навијачима Арсенала, због чега је касније морао да плати 20,000 фунти казну и да преседи два меча.

Тим Кејхил - Евертон - Портсмут (март 2008. године)

Један од најбољих фудбалера претходних година, Тим Кејхил, човек из "земље кенгура", прославио је гол против Портсмута укрштајући руке, као да је везан лисицама, у знак подршке рођеном брату који је у затвору у Аустралији. То се није свидело челницима ФА, али су му прогледали кроз прсте када се извинио и рекао да је било спонтано али и непромишљено, као и то да му брат много недостаје.

Гери Невил - Манчестер јунајтед - Ливерпул (јануар 2006. године)

Гери Невил... Исти онај Гери Невил који није хтео да пружи руку дугогодишњем пријатељу Петеру Шмајхелу, када је Данац прешао у Манчестер сити. Једноставно синоним за Манчестер јунајтед. А онда можете схватити шта за њега представља највећи дерби на Острву против Ливерпула. Није постигао гол, али то га није спречило да буде најсрећнији на терену (укључујући и трибине). Поносно је држао грб свог тима, и еуфорично га показивао навијачима Ливерпула. И он је кажњен, са 5,000 фунти.

Роби Фаулер - Ливерпул - Евертон (Април 1999. године)

Вероватно најпознатија прослава гола. Опет Мерсисајд дерби. Роби Фаулер, како га навијачи Ливерпула од милоште зову Бог, као мали био је навијач Евертона, али то га није спречило да буде немилосрдан према "карамалама". Навијачи Евертона су га пакосно оптуживали да се дрогира, а Фаулер је после гола против своје дечачке љубави, "шмркао" гол-линију! А можете замислити колико је то тек изнервирало људе у Савезу, који су му уручили четири утакмице суспензије, и олакшали га за 60,000 фунти.

Ијан Рајт и Нил Рудок - Вест хем - Саутемптон (септембар 1998. године)

Само недељу дана након што је Паоло Ди Канио ударио судију на терену, Рајт је решио да понови ситуацију. Рајт је глумио судију, показао имагинарни црвени картон Нилу Рудоку, који га је у Ди Каниовом стилу ударио.

Темури Кецбаја - Њукасл - Болтон (јануар 1998. године)

Најпознатији Грузијац на фудбалским теренима ( уз Какху Каладзеа) био је љубимац међу навијачима "сврака", али не и код тренера Кенија Далглиша. А када је постигао победоносни гол у последњим секундама меча, показао је своје незадовољство. Скинуо је дрес, кренуо да изува копачке, гурао саиграче који су дошли да му честитају, и бесно шутирао рекламе иза гола.

Јирген Клинсман - Шефилд венздеј - Тотенхем (август 1994. године)

Претеча Луиса Суареза. Када је Немац стигао у енглеску лигу, пратио га је глас да симулира. Када је на дебију постигао гол, заједно са саиграчима се бацио на мокар терен, што му је касније постао заштитни знак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара