Читај ми!

Челси пријавио Клатенбурга, истрага ФА

Челси пријавио судију Марка Клатенбурга због расистичке изјаве упућене играчу лондонског клуба и репрезентативцу Нигерије Џону Микелу Обију. ФА покренуо истрагу.

Челси је на свом терену поражен са 3:2 од Манчестер јунајтеда у дербију деветог кола енглеске Премијер лиге, а после утакмице лондонски клуб уложио је жалбу на судију Клатенбурга због "неприкладног речника" према двојици играча.

У Челсију нису званично навели на које изјаве се односи жалба, али се Би-Би-Си позвао на своје изворе.

Суђење Марка Клатенбурга изазвало је пуно полемике у британским медијима, пошто је Челси утакмицу завршио са два играча мање, а победоносни гол Јунајтеда постигнут је из офсајда.

Домаћи тим прво је остао без Бранислава Ивановића у 63. минуту, јер је као последњи играч одбране оборио Ешлија Јанга, а потом је у 75. Фернандо Торес добио други жути картон због симулирања.

ФА покренула истрагу против Клатенбурга

Фудбалска асоцијација Енглеске покренула је истрагу против судије Марка Клатенбурга због сумње да је на утакмици Челси - Манчестер јунајтед вређао Џона Оби Микела и Хуана Мату.

Утакмица на Стамфорд Бриџу завршена је победом Јунајтеда од 3:2, а домаћин је уложио жалбу на Клатенбургово суђење, што због спорних коментара, што због чињенице да је неоправдано показао црвени картон Фернанду Торесу, а потом признао погодак "Чичарита" Ернандеза из офсајда.

У међувремену, Клатенбург је добио подршку Удружења енглеских фудбалских судија. "Наше удружење се укључило у акцију искорењивања расизма из фудбала и друштва. Клатенбург има нашу пуну подршку. Важно је да се оптужбе што пре истраже", наводи се у саопштењу.

Клатенбург би за фудбалске грешке могао да буде суспендован на четири до осам утакмица, а уколико се докаже да је било расизма, онда му следи доживотна суспензија и избацивање из фудбала.

Клатенбург има 37 година, мечеве Премијер лиге суди од 2004, а знак Фифе носи од 2006. године.

Летос је био главни арбитар у финалу Олимпијских игара у Лондону, а недавно је судио реванш меч плеј-офа за Лигу Европе између Бордоа и Црвене звезде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво