"Ђаволска" опсада Лондона

У недељу Лондон постаје бојно поље. Састају се Челси и Манчестер јунајтед у мечу чији исход може утицати на шампионску трку. Фергусон јури 17. скалп менаџера Челсија за 26 година на клупи „ђавола". Дерби без Видића, али ће Ивановић бити на располагању Ди Матеу.

Две екипе коју су највише показале у овој сезони у Премијер лиги укрстиће копља у недељу на Стамфорд Бриџу. Није потребно превише објашњавати од колике важности је овај меч и за Челси и за Манчестер јунајтед.

Сер Алекс Фергусон је претходне сезоне титулу изгубио у последњим стотинкама последњег кола, и решен је да ове године то не буде случај.

У Јунајтед је стигао Робин ван Перси, човек који је у стању да у сезони постигне преко 20 голова, и већ је почео да се исплаћује. Међутим, напад није превелики проблем за „ђаволе". То је одбрана. Најбољи играч, Немања Видић ће пропустити велики дерби због повреде, па ће Фери морати да се ослони на Фердинанда, који не пружа партије какве је пружао претходних година, када је био млађи, и Џони Еванс, који из утакмице у утакмицу игра све боље.

Када се списку повређених додају Крис Смолинг и прескупи Фил Џонс, јасно је да одбрана Јунајтеда није најјачи део тима.

Али зато у Челсију јесте. Ако се изузме претходни првенствени меч са Тотенхемом, Челсијева одбрана је најтврђа у лиги, али сада ће бити на највећем испиту јер ће Ивановић и другови имати наспрам себе већ поменутог Холанђанина, Велбека, Рунија...

„Плавци" се највише уздају у нову звезду, Едена Азара, који је већ неколико пута показао да је вредан огромних пара, и да је будућност тима са Стамфорд Бриџа. Брзоноги Белгијанац, којег смо имали прилике да гледамо у Београду, у стању је да „отвори" било коју одбрану у Енглеској, а ако и Хуан Мата буде имао свој дан, онда би невероватна креативност младих фудбалера могла да буде од пресудног значаја.

Биће интересантно и видети руковање Ешлија Кола и Рија Фердинанда. Фердинанд није опростио то што је Кол стао на страну Џона Терија у суђењу за расистичке увреде према Антону, Ројевом млађем брату. Према последњим информацијама, Ешли ће пружити руку старом саиграчу из репрезентације, али је питање како ће реаговати Фердинанд.

Али, поред свих великих имена, поред руковања и без сумње сјајног фудбала у Лондону, делује да је један човек у центру пажње. Ко други, него Сер Алекс Фергусон.

Невероватни Шкот ће покушати да узме скалп 17. менаџера Челсија за 26 година на клупи Јунајтеда! До сада је побеђивао и надигравао се са великим именима - Мурињом, Сколаријем, Хидинком, Анчелотијем... Ферги је сјајан у мотивисању својих играча пред велике мечеве, а о тактичком знању нећемо се усудити да пишемо.

Са друге стране, Роберто ди Матео је неколико пута доказао да је прави човек за Челси, али никако да докаже Роману Абрамовичу. И поред освајања Лиге шампиона и ФА Купа, никако да увери Руса да је он будућност Челсија. А то у овом тренутку може да буде изузетно битно.

Италијан, рођен у Швајцарској, стално мора да се доказује, а има ли за то боље прилике од оваквог меча.

Шта год да се деси на Стамфорд Бриџу, и једни и други ће имати шансу за „поправни". Наиме, само три дана касније ови ривали ће опет укрстити копља , поново у Лондону у осмини финала Лига купа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара