Читај ми!

Наставак Супер лиге Србије

Бурна недеља је за нама. Још се нису стишале реакције након инцидента у Крушевцу, a уследио је нови шок у Пазару. Истрага, осуде, казне за два млада играч. Епилог свега још није на видику, ипак лопта ће се котрљати овог викенда на стадионима широм Србије. Мечевима 10. кола наставља се такмичење у Супер лиги. Звезда гостује Доњем Срему, док ће Партизан дочекати Нови Пазар. У суботу се игра пет утакмица, док се преостале три играју у недељу.

Пред нама су нови изазови у Спер лиги. Борба за бодове, неколико занимљивих мечева и директних судара ривала. Нишлије, Слобода, Јавор и Нови Пазар траже своју шансу да се прикључе врху табеле,  док Војводина, Рад и Јагодина желе да задрже прикључак за Партизаном и Звездом. Кренимо редом.

Црвено-бели су "везали" две победе, једну у првенству, а другу у среду у купу и у добром расположењу путују у Нови Сад, где Доњи Срем игра као домаћин.

"У две утакмице постигли смо девет голова, што доказује да смо у успону форме. Наредни сусрет је изузетно битан за нас, можда и најважнији у јесењој полусезони. Доњи Срем је у неким мечевима показао колико је озбиљан тим и да могу да се носе са свим противницима. И поред тога, сматрам да смо квалитетнији појединачно и као колектив од њих и верујем у освајање нова три бода", рекао је нападач црвено-белих Филип Касалица на конференцији за новинаре на Маракани.

Бранилац титуле Партизан јуче је био на корак од сензационалне победе над Интером у Лиги Европе, а у недељу га очекује повратак у "сурову" домаћу реалност.

Нови Пазар у досадашњем току сезоне игра прилично добро, али прошлосезонско гостовање у Хумској неће памтити по лепом, јер су изгубили са 5:0.

Екипа суботичког Спартака налази се у серији добрих резултата, а сутра ће у малом војвођанском дербију гостовати кулском Хајдуку, који се грчевито бори за опстанак у елитном друштву.

Једини тим који још није забележио победу у Супер лиги, Смедерево иде на ноге БСК-у из Борче, а домаћин ће вероватно покушати да поправи веома лошу слику из последњег кола када су изгубили од Црвене звезде са 7:2.

Фудбалери Јагодине, по свему судећи, и ове сезоне ће се борити за место које води у Европу, а у недељу их очекује дуел са једном од тренутно лошијих екипа у лиги, крагујевачким Радничким.

Претпоследњи ОФК Београд дочекаће на Карабурми екипу нишког Радничког, која пружа солидне партије ове јесени, док ће Војводина у недељу у Новом Саду против Јавора покушати да дође до прве победе у шампионату после пуно времена.

Екипа Рада у прошлом колу поражена је од Партизана, а сутра ће утисак покушати да поправи у дуелу са Слободом у Ужицу.

Парови 10. кола:

Субота: Хајдук - Спартак (13.30), БСК - Смедерево, ОФК Београд - Раднички Ниш, Слобода - Рад, Доњи Срем - Црвена звезда (19).

Недеља: Јагодина - Раднички Крагујевац (13.30), Војводина - Јавор (15), Партизан - Нови Пазар (17).

Табела: Партизан 24, Црвена звезда 22, Рад 17, Јагодина 17, Војводина 14, Нови Пазар 13, Раднички Ниш 12, Слобода 12, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара