Читај ми!

"Орлови" уживо: "Збогом" Бразилу!

Македонија–Србија 1:0. Србија се, по свој прилици, опростила од Светског првенства у Бразилу готово две године пре него што се сам шампионат и одржава. У Скопљу, Македонија је славила минималним резултатом против Србије која ни игром, али ни приступом није заслужила другачији резултат.

22.27 - Завршена је и ова фудбалска агонија у Скопљу. Бледа Србија није успела да постигне погодак, што, када се узме начин на који су играли вечерас репрезентативци Србије, и није никакво изненађење. Када једна екипа није спремна да одговори на најосновније захтеве модерне фудбалске игре, њене утакмице изгледају управо онако како је то било вечерас у престоници Македоније. Србију од вечерас само чудо води на Светско првенство у Бразил 2014. године.

22.17 - Први озбиљан ударац у оквир гола Србија је имала у 84. минуту. Солидну акцију Игњовског, Коларова и Лекића завршио је Фејса квалитетним ударцем. Нажалост, лопта је ишла директно у чувара мреже Македоније Пачовског. 

22.13 - Апсолутно ништа се не мења у игри Србије. Репрезентативци наше земље, психички потпуно клонули, сада делују још безвољније на терену. Напад, са два нападача у екипи, подједнако беспомоћан као и када класичних голгетера није ни било на терену. 

22.05 - Трећа измена у селекцији Србије. Уместо Лазара Марковића, у игру је ушао опорављени Миралем Сулејмани. Истовремено, Македонци праве прву измену. У игри је Тричковски, а терен је напустио Тасевски. 

22.00 - Након прве измене, уследила је и друга. Терен је напустио једини фудбалер вечерас, поред Коларова, који својом игром није сасвим разочарао, Душан Тадић. На терену је Бранислав Ивановић.

21.57 - Прва измена у селекцији Србије. Уместо и вечерас слабо примећеног Ђуричића, на терену је Дејан Лекић. 

21.54 - Душан Тадић поново покушава. Уз помоћ неколико дриблинга створио је себи позицију за ударац, али десном ногом то чини несхватљиво лоше. Потпуно је јасно да Србија олако троши и оно мало прилика које створи. 

21.51 - Низ очајних реакција Ненада Томовића омогућио је Македонцима да дођу до поготка, такорећи "ни из чега". Прво се фудбалер Фјорентине невешто поставио код једног преносног паса, Хасани му се пришуњао иза леђа и ушао у казнени простор. Томовић затим беспотребно руши македонског репрезентативца, што резултира његовим искључењем и једанаестерцем који користи Ибраими. 

21.42 - Србија је вечерас опасна само када Коларов шутира слободни ударац. Тако је било и у 48. минуту, када је први пут голман Македоније био принуђен да интервенише. Србија, чини се, за нијансу агресивнија у другом делу меча.

21.38 - Почело друго полувреме на мечу Македоније и Србије. Гледамо најважнијих 45 минута које је Србија одиграла ове године.

21.20 - Полувреме на стадиону "Филип Други". Готово да је илузорно набрајати све оно што није ваљало у игри репрезентације Србије. Остаје нада да би наставак утакмице могао донети бољу игру "орлова", али и резултат који би то испратио. 

21.17 - Грешка, односно погрешна процена младог Настасића и недостатак адекватне корекције колега из задње линије довела је Ивановског у идеалну позицију да угрози Бркића. Репрезентативац Македоније шутира траљаво и поред гола. 

21.13 - Бољка која прати српски фудбал већ генерацијама манифестује се и вечерас. Статична игра српских фудбалера не дозвољава њиховим објективно већим техничким способностима да дођу до изражаја. 

21.04 - Коларов тресе мрежу у Скопљу, али то чини са погрешне стране. Чињеница стоји да осим изолованих покушаја Душана Тадића, и Александра Коларова из слободних удараца, Србија не показује апсолутно ништа.

21.00 - Просто зачуђује утакмица коју гледамо, односно низак квалитет игре коју у одређеној мери презентују оба тима. Нерешен резултат, иако је рано о њему говорити, у пракси би значио и опроштају од Бразила за обе селекције. 

20.52 - Оба тима, скрхана важношћу самом сусрета, не успевају да створе неколико кохерентних напада у низу. До сада, мање јалови у својим напорима да постигну погодак су били фудбалери Македоније, али и њихови напади се углавном завршавају без ударца ка голу. 

20.51 - Душан Тадић наставља са солидним партијама у дресу националног тима. Поново је фудбалер који са великим успехом наступа у Холандији покушао са полудистанце да савлада голмана Македоније, али поново не успева да погоди оквир гола. 

20.41 - Чедомир Јаневски није крио разочарање игром својих играча против Хрватске, и то се сада огледа у саставу Македонаца, али и њиховом приступу игри.

20.39 - Први пут су запретили домаћи у седмом минуту. После корнера са леве стране, на другој стативи је главом шутирао Демири. На срећу по наш тим, фудбалер Шкендије је то учинио исувише млако, тако да је Бркић ухватио лопту без већих проблема.

20.35 - Србија је сусрет почела онако како мора, офанзивно и агресивно у обе фазе игре. Слично као у Београду. "Орлови" до прве прилике долазе на самом старту утакмице. Након прекида, Душан Тадић је имао изграђену позицију за ударац, али фудбалер Твентеа шаље лопту преко гола. 

20.33 - Почео меч у Скопљу, који у највећој мери одређује даљу судбину изабраника Синише Михајловића у овим квалификацијама.

20.28 - Навијачи на стадиону "Филип Други" звиждуцима испратили интонирање српске химне. 

20.16 - Бранислав Ивановић није у стартних једанаест вечерас. Српског капитена, који не игра из за сада непознатих разлога, мења фудбалер Фјорентине Ненад Томовић. Остатак последње линије биће идентичан оном који се није прославио против Белгије. Уместо Мијаиловића, своје место у стартих једанаест поново је нашао Љубомир Фејса. „Орлови", дакле, играју у следећем саставу: Бркић, Томовић, Настасић, Бишевац, Коларов, Игњовски, Фејса, Тадић, Тошић, Марковић и Филип Ђуричић.

20.04 - Из табора репрезентације Македоније долази вест о физичкој конфронтацији два репрезентативца. Како преноси СОС канал, незадовољни фудбалери Македоније сукобили су се на састанку у хотелу "Александар Палас". Инциденту, који се догодио у уторак, присуствовао је и селектор Јаневски, а епилог је да су двојица фудбалера, Стевица Ристић и Горан Попов, одстрањени из екипе и неће играти вечерас. 

19.56 - Велика гужва на крају утакмице. По последњем судијском звиждуку дошло до кошкања фудбалера два тима и стручних штабова. Најгоре прошао селектор Енглеске Стјуарт Пирс који је зарадио и неколико удараца.

19.55 - У последњим секундама судијске надокнаде Србија примила гол и окончала снове о Европском првенству. Погодак постигао Викем у 94. минуту.

19.15 - Србија мора да постигне погодак, а у складу са тим и играју изабраници Александра Јанковића. Притисак је све већи на последњој линије Енглеза, а најопаснији је у неколико ситуација био Никола Нинковић.  

19.06 - Почело је друго полувреме на мечу младих репрезентација Србије и Енглеске. Посматрамо 45 минута које ће одлучити да ли ће Србија имати представника на Европском првенству за младе у Израелу наредне године. 

18.49 - Завршено је прво полувреме у Крушевцу. Србија и Енглеска нису успеле да затресу противничку мрежу, али прилика за то јесу имали. Енглеска је била конкретнија у завршници, али је наш млади тим био дољи у пољу. Разлога за оптимизам у наредних, и пресудних 45 минута, свакако, има. 

18.38 - Киша све јаче пада у Крушевцу. Фудбалерима оба тима то као да не смета превише, јер је темпо игре и даље на солидно високом нивоу. 

18.26 - Прву прилику за репрезентацију Србије пропустио је Никола Нинковић. Фудбалер Партизана лепо је шутирао, мало искоса са ивице казненог простора, али ипак непрецизно. Одмах у наредном нападу, Енглеска је имала одличну прилику, али лоше је реаговао Заха. Треба истаћи да је голман Алексић, свакако, могао боље да реагује. 

18.03 - Енглеска наступа у саставу: Бутланд, Смит, Роуз, Калкер, Досон, Лов, Хендерсон, Заха, Делфуенсо, Инс, Сордел. 

18.01 - За Србија играју: Алексић, Родић, Косановић, Медојевић, Гудељ, Миливојевић, Чаушић, Лазовић, Нинковић, Мудрински, Којић. 

18.00 - Почео је бараж меч у Крушевцу за Европско првенство између младих репрезентација Србије и Енглеске.

16.55 - Нешто више од сат времена остало је до реванш меча баража за одлазак на Европско првенство младих репрезентација. Крушевац је спреман да угости "орлове" и Енглезе, гости имају предност из првог меча од 1:0.

16.43 - Српски навијачи враћени са границе из, како је наведено, безбедносних разлога. Македонска полиција вратила је укупно 61 навијача, док је српска полиција вратила 17 људи који нису имали улазнице за меч Македонија–Србија.

16.17 - Македонска полиција потврдила да су нападачи на двојицу младића из Подгорице били Албанци, које су, како наводе медији у Скопљу, испровоцирала српска обележја која су носили пребијени младићи.

15.31 - Туча у Скопљу. Повређена двојица младића из Подгорице која су задржана у болници. Они су претучени када их је група од десетак, за сада неидентификованих особа, напала у околини Старе чаршије. Скопски медији наводе да су, незванично, нападачи били Албанци.

14.50 - Крушевац спреман да дочека младе репрезентације Србије и Енглеске у борби за пласман на Европско првенство у Израелу. Пренос реванш меча баража пратите на Другом програму РТС-а од 18 часова. 

10.07 - Време у Македонији промењиво облачно са локалним пљусковима. Температура око 25 степени Целзијуса. 

01.53 - Пред утакмицу Македонија–Србија, на стадиону Филип Втори (Други) биће одржан концерт. Тоше Проески је погинуо пре тачно пет година. 

Да утакмица траје једно полувреме, или да се броје шансе, Србија би вероватно добила меч против Белгије прошлог петка. Ипак, броје се само голови, тако да су „орлови" на тој важној утакмици,и поред солидне, а на моменте и добре игре, остали кратких рукава.

Михини клинци су на тој утакмици показали да нису прележали све дечје болести, односно да треба још времена да прође да би дечаци порасли и постали мушкарци. Али време овога пута ради против Србије. Само четири дана после пораза од Белгије, „орлови" имају веома тешко гостовање у Скопљу против Македоније.

Тешко да је могао да дође гори тренутак за гостовање од којег зависи судбина Србије у квалификацијама. Македонци су са два пораза од Хрвата и ремијем са Шкотима дубоко разочарали навијаче, који тешко да би поднели још један дебакл. Занимљиво да у тим утакмицама наши јужни суседи нису били у подређеном положају, већ су играли сјајно и били су равноправни противници. И за њих је тријумф над Михајловићевим изабраницима императив.

Највећа непознаница и српског и македонског селектора јесте како ће њихови изабраници реаговати после пораза на прошлим мечевима. Ако је веровати речима Синише Михајловића, „орлови" су заборавили дуел са Белгијом и спремни су за Македонце.

„Сигурно је да ће нешто да се промени, неће изаћи истих 11 фудбалера као против Белгије. Нећемо променити наш систем и напашћемо Македонију", рекао је Михајловић.

И селектор Македоније Чедомир Јаневски најавио је промене, пре свега у задњој линији, али и у нападу где неће моћи да рачуна на Горана Пандева који је против Хрватске зарадио парни жути картон.

Добра вест за српску репрезентацију јесте податак да, судећи према досадашњој продаји карата, навијачи у Македонији нису превише заинтересовани за дуел против Србије. Интересовање није ни изблиза као пред меч са Хрватском што би могло да значи да ће са трибина стадиона „Филип Други" владати мањи притисак навијача.

Увертиру пред меч Србије и Македоније имаће младе репрезентације Србије и Енглеске, које се у реваншу баража за Европско првенство састају у Крушевцу.

Србија из првог меча има заостатак од једног гола, што је лако достижно, наравно, под условом да изабраници Александра Јанковића одиграју храбрије него што су играли у петак Норичу.

За утакмицу која се игра у Крушевцу интересовање је огромно. Стадион под Багдалом ће бити пун, подршка навијача максимална, сви услови да се направи добар резутат биће испуњени. Остаје још само да „орлићи" на овом мечу израсту у „орлове".

Ту утакмицу која почиње у 18 часова можете гледати у преносу на Другом програму Радио-телевизије Србије, а промене резултата и блог уживо за оба меча пратите на нашем порталу.

Број коментара 138

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво