Крцати Вембли чека Сан Марино

"Пада киша, а пун стадион... А код нас к'о да влада куга", добро позната реченица из филма "Кад порастем бићу Кенгур" - добија још једну потврду. Вембли распродат за меч "Гордог Албиона" против "великог" ривала, Сан Марина.

Сан Марино је сигурно један од најлошије рангираних тимова на планети... Тим који служи свима за поправљање гол разлике... Екипа која ни у својој земљи не изазива много пажње... 

Ипак, Енглези не размишљају превише о звучности противника, већ ће подржати своју екипу на Вемблију, који је распродаат у рекордном року за овај меч.

Фудбалере, ако се тако могу назвати људи који представљају Сан Марино - у претходним годинама пекари, молери и остали „нормални" људи, довољно жељни фудбала викендом, и то у дресу националног тима - очекује спектакуларна атмосфера у главном граду Енглеске.

Вероватно први пут у животу ће играти меч пред 90,000 људи, у храму фудбала какав је Вембли. Примера ради, не претходном квалификационом мечу на Вемблију, против Украјине, било је 68,102 навијача, што је најмањи број људи на овом стадиону од 2009, када су Енглези играли против Андоре пред 58,000 људи.

Селектор Сан Марина Ђанпаоло Маца надао се да ће на Вемблију имати подршку 2,000 навијача, али ће у Лондон стићи свега њих стотинак.

Сан Марино је у својој историји победио само једном, а тренутно је на 207. месту на свету, раме уз раме са Бутаном.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво