Читај ми!

Звезда сигурна на Маракани

Црвено-бели су остварили и пету узастопну победу, а уколико у среду у заосталом мечу против Јавора забележе нови тријумф, преузеће челну позицију на табели. Голове против Смедерева постигли су Милуновић, Микић и Бабаљ. Гол за госте постигао је Урош Момић у 90. минуту.

Фудбалери Црвене звезде победили су вечерас на свом терену екипу Смедерева са 3:1, у утакмици седмог кола Супер лиге Србије.

Стрелци за црвено-беле били су Лука Милуновић у 19, Никола Микић у 45. и Ели Бабаљ у 88. минуту, док је погодак за госте постигао Урош Момић у 90.

Звезда је добро почела утакмицу и у првих пет минута имала шансе преко Ненада Милијаша и Дарка Лазовића, али су ближи голу били гостујући фудбалери после шансе коју је имао Раде Вељовић. Нападач Смедерева је у осмом минуту после убацивања Игора Крмара остао потпуно сам на пет метара од голмана црвено-белих Бобана Бајковића, али је лопта после његовог шута из прве отишла високо преко гола.

Вељовић је до поготка могао и два минута касније, када је изашао саим испред Бајковића, али је био неодлучан па га је стигао Срђан Мијаиловић и избио му лопту.

Звезда је повела када је Милуновић после паса Филипа Касалице предриблао Владу Лазаревског и са 10 метара искоса лево савладао голмана Младена Живковића. Милуновић је сличну прилику имао у 31. минуту, када се ослободио Мирка Радовановића, али му је тада Живковић одбранио ударац.

Предност Звезди од два гола донео је Микић после одличног соло продора и дуплог паса са Касалицом. Он је ушао у шеснаестерац и левом ногом савладао гостујућег голмана.

Црвено-бели су у другом полувремену имали одличну прилику за трећи гол у 53. минуту, када је после центаршута Микића Огњен Мудрински шутирао "маказицама" са 10 метара, али је лопта погодила пречку.

Трећи гол за Звезду Бабаљ је постигао пошто је после паса Лазовића остао сам пред голмана Живковића, а гости су два минута касније дошли до почасног поготка, када је у сличној ситуацији био Момић након додавања Александра Миљковића.

Звезда после седмог кола има 16 бодова, два мање од водећег Партизана, али црвено-бели ће у среду играти одложени меч првог кола против Јавора у Ивањици и имаће прилику да избију на прво место Супер лиге.

Резултати и стрелци седмог кола Суперлиге:

Јавор - ОФК Београд 3:1 (Силва 18, 63, 90 - Јовановић 41)
Раднички Крагујевац - Спартак 1:1 (Симовић 31 - Деспотовић 29)
Раднички Ниш - БСК Борча 4:1 (Ранђеловић 11, Петровић 45, Јовановић 80, Стојановић 85 - Сотировић 13)
Слобода - Хајдук 2:1 (Тијаго 34, 72 - Веселиновић 29)
Нови Пазар - Доњи Срем 2:0 (Богуновић 48, Дамјановић 73. пенал)
Војводина - Партизан 0:3

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара