СП 2018. године у 11 руских градова

Председник Организационог одбора Светског фудбалског првенства 2018. године у Русији Виталиј Мутко изјавио је у Цириху да ће се утакмице Шампионата играти на 12 стадиона у 11 руских градова. Русија је домаћинство Светског првенства добила у децембру 2010. године у конкуренцији Енглеске и заједничких кандидатура Шпаније и Португалије, односно Белгије и Холандије.

"ФИФА је донела одлуку да користи 12 стадиона у 11 градова", рекао је Мутко новинарима после седнице Извршног комитета ФИФА, али није хтео да каже која су два града "извисила" за домаћинство.

Укупно 13 градова конкурисало је за домаћинство - Москва, Санкт Петербург, Калињинград, Јарослав, Нижњи Новгород, Казањ, Самара, Саранск, Волгоград, Краснодар, Ростов, Сочи и Јекатеринбург.

Руски медији из поузданих извора сазнају да су градови губитници Саранск и Јарослав.

Раније овог месеца Мутко је изјавио да су осим ова два града угрожени и Волгоград, Ростов и Калињинград.

Званична одлука биће саопштена сутра увече на државној руској телевизији.

Пажњу јавности привлачи и одлука о томе који ће други стадион у Москви бити изабран за Првенство света. Извесно је да ће се на реновираном Лужникију играти финале пред 90.000 људи, а за други стадион у игри су нови објекти које граде Динамо и Спартак, капацитета по 45.000 гледалаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво