Албански патриотски промашај

Гранит Џака, репрезентативац Швајцарске, намерно пропустио идеалну прилику да постигне погодак на мечу против Албаније. За вас сам можда издајник, али ја сам пре свега Албанац, написао Џака на свом Фејсбук профилу.

Швајцарска је победом над Албанијом од 2:0 у другом колу квалификација за Светско првенство запосела челну позицију у својој квалификационој групи. Велико олакшање након бојазни како ће се фудбалери пореклом из Албаније понашати када на терену буду играли против својих "земљака".

Међутим, Шаћири, Бехрами, Мемеди и Џемаили, од стране бројне албанске публике на стадиону означени као издајници, показали су врхунски професионализам. Овај први је чак и постигао први гол на мечу.

Ствар је ипак мало "запела" код Гранита Џаке, изузетно талентованог фудбалерта Борусије из Менхенгладбаха.

Џака је свакако задовољио више од десет хиљада албанских навијача у 84. минуту, када је промашио непромашиво. На снимку се јасно чује Швајцарски коментатор који никако није успевао да схвати да играч Џакиног калибра не само не успева да идеалну позицију претвори у погодак, већ не успева ни да укроти лопту која му је упућена.

Непосредно након меча, Џака је у изјави швајцарској телевизији рекао да се једноставно није најбоље снашао у поменутој ситуацији, односно да му је лопта прешла преко ноге.

Права, искрена изјава, уследила је нешто касније. Џака је на свом Фејсбук профилу јасно ставио свима до знања шта се заправо догодило, односно зашто није постигао погодак. Његово признање највећа је ноћна мора свих навијача једне мултиетничне селекције каква је Швајцарска.

"Одиграо сам јако тежак и емоционалан меч. Нисам знао шта да радим и како да поступим. Због свега, за вас сам можда издајник, али ја сам пре свега Албанац", написао је Џака.

Остаје да се види какве ће репрекусије у швајцарском Савезу изазвати ово шокантно признање. Јавност ове земље, већ сада, је у потпуном шоку.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара