Читај ми!

Босанци деклсирали Лихтенштајн

Европски вицешампион репрезентација Италије одиграла је нерешено 2:2 против Бугарске, Босна и Херцеговина је декласирала Лихтенштајн са 8:1, а убедљива је била и селекција Енглеска на старту квалификација за Светско првенство 2014. године.

Италија је са два гола Освалда успела да преокрене резултат у Софији, али је у 66. минута Миланов затресао мрежу Буфона и задао болан ударац "азурима".

Најубедљивију победу остварила је Босна и Херцеговина, која је у оквиру Г групе са 8:1 савладала домаћи Лихтенштајн. По хет-трик остварили су Един Џеко и Ведад Ибишевић, а прва два гола на мечу постигао је Звјездан Мисимовић.

 

Занимљиво је било у групи Ц, где је Република Ирска након преокрета дошла до победе против домаћег Казахстана. Казахстан је водио све до 89. минута када је Роби Кин изједначио из пенала, а већ у следећем нападу Кевин Дојл је донео победу Ирцима.

У групи Д Мађарска је са 5:0 савладла Андору, док је Холандија, предвођена новим селектором Лујом ван Галом, код куће била боља од Турске са 2:0. Голове су постигли Ван Перси и Нарсинг.

Репрезентација Енглеске је већ у првом полувремену завршила посао у Молдавији, захваљујући двоструком стрелцу Френку Лампарду, а у листу стрелаца уписали су се Џермејн Дефо, Џејмс Милнер и Лејтон Бејнс.

Тесну победу остварила је Португалија на гостовању против Луксембурга. Домаћин је повео у 13. минуту, али сензацију су спречили Кристијано Роналдо и Хелдер Постига.

Резултати квалификација:

А група:

Хрватска - Македонија 1:0 (Јелавић 69)

Велс - Белгија 0:2 (Компани 42, Вертонген 83)

Шкотска - Србија (субота)

Б група:

Малта - Јерменија 0:1 (Саркисов 70)

Бугарска - Италија 2:2 (Манолев 30, Миланов 66 - Освалдо 36, 40)

Данска - Чешка (субота)

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара