Читај ми!

Доњи Срем дебитовао победом

Фудбалери Доњег Срема дебитовали су победом у Супер лиги, у првом колу у гостима савладали “романтичаре” са 1:0. Убедљив тријумф Новог Пазара над нишким Радничким од 3:0 и неочекивани кикс ОФК Београда на домаћем терену обележили су утакмице првог кола фудбалског првенства Србије.

Ношени огромном подршком са трибина Пазарци су лако и убедљиво савладали повратника у елиту. Посао им је, додуше олакшало искључење противничког играча Радњеловића већ у 15. минуту, али за приказану игру изабраници тренера Драгољуба Беквалца заслужују честитке.

Били су борбени и надмоћни, створивши више повољних прилика, тако да Нишлије још могу да буду и задовољне што се враћају са само три гола у мрежи. Водећи гол за Пазарце постигао је Енвер Аливодић у 30. минуту, на 2:0 повећао је Дарио Дамјановић у 60, док је коначних 3:0 поставио Ристо Ристовић у 74.

За изненађење кола побринуо се нови суперлигаш. Фудбалери Доњег Срема славили су на Карабурми против ОФК Београда. "Романтичари" су неочекивано поклекли, то је шокирала навијаче на Карабурми, гол је постигнут у последњем минуту сусрета. Једини гол за тим из Пећинаца постигао је Милан Милутиновић у 89. минуту.

Јагодина је на свом терену победила кулски Хајдук са 1:0, а једини гол на мечу постигао је капитен Милош Стојановић у 14. минуту. Победу у првом колу забележила је и Слобода, која је на свом стадиону у Ужицу савладала суботички Спартак са 2:0. Голове за домаћина постигли су Саво Ковачевић у 38. и Предраг Ранђеловић у 84. минуту.

Утакмица између Партизана и БСК Борче игра се вечерас од 20.00 на стадиону у Хумској.

Фудбалери Рада јуче су победили на Бањици екипу Радничког 1923 из Крагујевца са 2:0, док Војводина у недељу дочекује Смедерево.

Меч који је у Ивањици требало да играју домаћи Јавор и Црвена звезда одложен је због Сабора трубача у Гучи.

Постигнути су ови резултати:

Јагодина - Хајдук 1:0 (Стојановић у 14. минуту)

Нови Пазар - Раднички Ниш 3:0 (Аливодић 29, Дамјановић 58, Ристовић 74)

ОФК Београд - Доњи Срем 0:1 (Милутиновић 90)

Слобода - Спартак 2:0 (Кобачевић 37, Ранђеловић 81)

Партизан - БСК 7:0 (Иванов 25, Илић 47, Забија 48, Нинковић 66, С. Шћеповић 74, Л. Марковић  83. и голман Владимир Стојковић из пенала у 90.)

Одиграно у петак: Рад - Раднички Крагујевац 2:0.

Сутра од 18:30 сати у Новом Саду играју Војводина и Смедерево,

Јавор - Црвена звезда одложен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара