Од "панцера" сви дрхте

Три пута су освајали титулу најбоље европске репрезентације, још толико пута су играли у финалу, већ 16 година су без великог трофеја па је јасно да је једини задатак Немачке да се поново домогну европског трона. Сјајни индивидуалци, које је селектор Лев преточио у снажан тим, представљају једног од највећих фаворита за освајање такмичења.

Које год фудбалско такмичење да је у питању, Немачка је, по навици, један од највећих фаворита. Ништа се не мења ни када је у питању њихово учешће на предстојећем Европском првенству, где уз Шпанију и Холандију „панцери" улазе у најужи круг фаворита.

Континентални шампионат Немци су освајали три пута, а на прошлом континенталном шампионату „панцери" су изгубили и треће финале овог такмичења. Тада је од њих била боља Шпанија.

Репрезентација која је, на муку Енглеза, последњи пут на европски трон засела у сред Лондона, када је у финалу победила Чешку - сада се спрема да по четврти пут понови тај успех.

О снази Немачке најбоље говори податак да је ова репрезентација укњижила свих десет победа у квалификацијама из исто толико мечева. „Панцери" су се и први пласирали на Европско првенство, још почетком септембра, када је, два кола пред крај, савладала Аустрију са 6:2. На крају Немачка је убедљиво заузела прво место са 30 бодова, чак 13 више од другопласиране Турске.

Играчи који су вукли тим у овим квалификацијама су голман Нојер, Филип Лам и Томас Милер, који су одиграли свих десет квалификационих мечева, док је најбољи стрелац био Мирослав Клосе са девет голова.

Ако овим играчима додамо Озила, који је имао сјајну сезону у Реалу, Кедиру, Подолског, Гомеса, Гецеа и наравно Швајнија (Бастијана Швајнштајгера) - онда је јасно зашто је ова репрезентација једна од оних која улива страх у кости противницима.

Ова група квалитетних индивидуалаца маестрално је вођена од стране селектора Јоакима Лева, тако да су сви појединачни квалитети преточени у моћни тим.

Иако је на пријатељским мечевима Немачка постизала променљиве резултате (победе над Холандијом и Израелом, порази од Француске и Швајцарске и реми са Украјином), Лев је и раније доказао да зна савршено да темпира форму за почетак такмичења.

У групи Б са Немачком, Данском и Португалом „панцери" неће имати право на грешку, али ако неко зна да доминира у „групи смрти" - то су управо они.

Прву утакмицу на шампионату Немачка игра 9. јуна против Португала.

Немачка је на Европско првенство повела следеће играче:

Голмани:

1. Мануел Нојер (Бајерн) 26/0

12. Тим Визе (Вердер) 6/0

22. Рон- Роберт Зилер (Хановер) 1/0

Одбрана:

3. Марсел Шмелцер (Дортмунд) 6/0

4. Бенедикт Ховедес (Шалке) 8/0

5. Матс Хумелс (Дортмунд) 14/1

14. Холгер Бадштубер (Бајерн) 19/1

16. Филип Лам (Бајерн) 85/4

17. Пер Мертесакер (Арсенал) 80/1

20. Жером Боатенг (Бајерн) 20/0

Средина терена:

2. Икај Гундоган (Дортмунд) 2/0

6. Сами Кедира (Реал Мадрид) 26/1

7. Бастијан Швајнштајгер (Бајерн) 90/23

8. Месут Озил (Реал Мадрид) 32/8

15. Ларс Бендер (Бајер Леверкузен) 5/0

18. Тони Крос (Бајерн) 25/2

19. Марио Геце (Дортмунд) 13/2

21. Марко Ројс (Менхенгладбах) 5/1

Напад:

9. Андре Шурле ( Леверкузен) 13/6

10. Лукас Подолски (Келн) 96/43

11. Мирослав Клосе (Лацио) 115/63

13. Томас Милер (Бајерн) 26/10

23. Марио Гомес (Бајерн) 51/21

Селектор: Јоаким Лев

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво