Читај ми!

Веберу пол позиција

Возач Ред Була Марк Вебер освојио је на стази Каталуња пол-позицију уочи недељне трке за Велику награду Шпаније у Барселони. Други је његов клупски друг Фетел, а трећи је био возач Мекларена Луис Хамилтон.

Возачи Ред Була изборили су најбоље позиције, а Фетел је на тај начин стекао веома изгледне шансе да забележи четврту победу у петој трци ове сезоне. Вебер је најбржи круг у квалификацијама превезао у времену од једног минута, 20 секунди и 98 стотинки. Аустралијском возачу то је пета узастопна пол-позиција у овој сезони. Његов тимски колега и актуелни првак света Себастијан Фетел био је други, док ће трку са треће позиције почети Луис Хамилтон из Мекларена, Фернандо Алонсо у Ферарију стартоваће као четврти.

Хамилтонов тимски друг Џенсон Батон и Рус Виталиј Петров из Лотус-Реноа стартоваће из трећег, а члан Мерцедеса Немац Нико Розберг и Фелипе Маса (Ферари) из четвртог реда.

За њима следе Пастор Малдонадо, возач из Венецуеле који наступа за Вилијамс-Косворт и вишеструки шампион Формуле 1 Михаел Шумахер.

У шестом реду биће Себастијан Буеми (Торо Росо-Ферари) и Серхио Перес (Заубер-Ферари), а њима ће на почетку трке у ледја гледати Хеики Ковалаинен (Лотус) и Паул ди Реста (Форс Индија-Мерцедес).

Остали такмичари стартоваће овако:

осми ред: Адријан Сутил (Форс Индија-Мерцедес) и Јарно Трули (Лотус)

девети ред: Рубенс Барикело (Вилијамс-Косворт) и Тимо Глок (Вирџин-Косворт)

11. ред: Витантонио Лијуци (Хиспанија-Косворт) и Нараин Картикејан (Хиспањиа-Косворт)

12. ред: Жероме д'Амброзио (Вирџин-Косворт) и Ник Хајдфелд (Лотус-Рено).

Трка за Велику награду Шпаније у Барселони вози се у недељу од 14.00 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво