Кома и Ал-Атија у вођству

Шпански мотоциклиста Марк Кома победио у десетој етапи релија Дакар и учврстио се на првом месту у генералном пласману. Код аутомобилиста, најбржи био де Виље, али је Ал-Атија задржао предност у генералном пласману. Сагмајстер 63.

Шпански мотоциклиста Марк Кома и Насер Ал-Атија из Катара у конкуренцији аутомобила учврстили су се данас на лидерским позицијама у генералном пласману релија Дакар који се вози у Чилеу.

Кома је у конкуренцији мотора победио и на 10. етапи релија, пошто је тешку деоницу од 97 километара, на висини од 4.000 метара прешао за три сата, шест минута и 35 секунди.

Шампион релија Дакар из 2009. године је тако у укупном пласману увећао предност у односу на Француза Сирила Деспреа који сада заостаје 18 минута и 10 секунди. Чилеанац Франсиско Лопес Контардо је трећи са 45 минута и 16 секунди заостатка.

Једини возач из Србије на релију Дакар, Габор Сагмајстер 10. етапу завршио је на 54. месту са временом од четири сата, 47 минута и 26 секунди. Сагмајстер је у укупном пласману 63. са 20 сати и 19 минута заостатка за Комом.

Укупно је 67 такмичара још у трци у конкуренцији мотора.

Ал-Атијах је водећи међу возачима аутомобила, иако је 10. етапу завршио на четвртом месту са осам минута и 54 секунди споријим временом од победника Жинијела де Виљеа.

Актуелни шампион Карлос Саинс, ипак, био је још спорији, па у укупном пласману сада има 12 минута и 37 секунди заостатка за Ал-Атијом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво