Габор спреман за нову авантуру

Габор Сагмајстер са нестрпљењем чека старт 32. Дакар релија у Буенос Аиресу. Подигао је мотор марке "КТМ" из луке Лима и обавља последње припреме пред технички преглед који ће се одржати 30. децембра.

Почетак најтежег ауто-мото такмичења на свету по традицији је заказан за 1. јануар. Мотоциклиста из Суботице налази се у Аргентини од понедељка, како би све припремио и кренуо у нове изазове.

"Дочекало нас је изузетно топло време. Хеј човече, са наших - 2 Целзијуса, овде се "кувамо" на +36. Да невоља буде већа, прехладио сам се у авиону, пилот је ваљда хтео да нас увери како добро ради клима, сви смо се смрзли. Сада кашљем, не осећам се потпуно "фит", али се надам да ће проћи до старта релиjа", рекао је Габор Сагмајстер за Интернет портал Радио-телевизије Србије.

Такмичар из Србије трећи пут учествоваће на Дакару. Претходна два пута стигао је до циља и нада се да ће тако бити и ове године.

"То ми је примарни задатак. Ако мотор издржи, издржаћу и ја. Нисам мењао "КТМ" од 690 кубика, иако постоји нови модел 450. Све смо репарирали, о мотору ће се поново бринути Кајзер Торстен из Немачке и потпуно сам миран што се тога тиче".

Подршку на такмичењу Габору Сагмајстеру пружаће јапански Сугавара тим на чијем челу се налази Јошимаса Сугавара, најстарији такмичар Дакара. Има 68 година, возиће камион марке "хино" и 28. пут борити се за славу. Његов син Теру, такође, има такмичарски камион.

"Они су заиста невероватна породица, а најважније је да у тиму све функционише перфектно. Веома су посвећени, све је испланирано и сређено као у апотеци. Што се тиче осталих мотоциклиста из екипе, са Мираном Становником из Словеније се баш дружим. Он је велики ас, веома искусан, помаже нам саветима и што је најважније стално се шалимо. То је добро за атмосферу", рекао је Сагмајстер.

У амбасади Србије у Аргентини данас ће бити организован пријем за Габора Сагмајстера и његове сараднике који га прате на релију: Марка Копуновића, Роберта Балога, Александра Билановића и вашег извештача.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара