Читај ми!

Борковић почиње 31. такмичарску сезону: Кад сте из Србије, притисак је нарочито велик

Прослављени српски аутомоблиста Душан Борковић навео је приликом гостовања на "Јутарњем програму" да се спрема за своју 31. такмичарску сезону где амбиција не мањка.

Борковић је имао великих успеха у аутомобилизму, а његова дуговечност у овом спорту је импресивна. Нова сезоне, укупно 31. у каријери, почиње у Италији.

"Следеће недеље идем у Италију. Чека ме трка за Европско првенство на траци 'Валелунга' коју никад нисам возио. Не бих да буде да се вадим, а нисам ни отишао, али и аутомобил који сад возим, никад нисам возио", каже Борковић.

Појаснио је гост "Јутарњег програма" и са каквим потешкоћама и конкуренцијом носи из трке у трку.

"На тако великим такмичењима су фабрички аутомобили, возачи са много тренинга, па се уз то јавља осећај притиска јавности и спонзора, поготову ако сте из Србије, где се не признаје треће, четврто или пето место не гледа. Свима је цољ улазак у топ 10, као и у тенису. То је позитивна трема и притисак. знам да ћу дати све од себе, борим се изузетно јако. Гледаћу да што боље презентајуме себе и Србију", навео је Борковић.

Жеља му је да вози чувену трку у Макау.

"Циљ ми је што бољи пласман до краја године и да ми последња трка буде у Макау. То је улична трка, једна од најпознатијих стаза на свету и сам град је фасцинтантан. Гледам да се што боље припремим ове године и да наредне године возим на Светском првенству за фабрички тим Хонде. Добио сам од њих писмено обећање", истакао је Борковић.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво