Читај ми!

Саинц: Нећу да возим трку у Мелбурну ако се не будем осећао добро

Возач Ферарија Шпанац Карлос Саинц изјавио је да неће учествовати на предстојећој трци Формуле 1 за Велику награду Аустралије ако се не буде добро осећао током тренинга у Мелбурну, преноси Скај спорт.

Саинц је пре две недеље возио на прва два тренинга уочи трке за ВН Саудијске Арабије. Потом је осмог марта оперисао слепо црево због чега је пропустио трку у Џеди.

Шпанског возача је у Ферарију на ВН Саудијске Арабије заменио Британац Оливер Берман, који је освојио седмо место на трци у Џеди.

"Моје кретање и све вежбе које сам радио у теретани говоре да сам спреман да ускочим у болид и да покушам. Ако се сутра не будем добро осећао, рећи ћу да су ми потребне још две недеље до наредне трке", рекао је Саинц.

Тренинзи уочи ВН Аустралије биће одржани у петак. Саинц је навео да ће и лекари Међународне аутомобилске федерације да провере његово здравствено стање.

"Они прате напредак. Не желим да будем у боловима, да патим или да погоршам стање. Бићу јасан око тога како се осећам. Возио сам 26 кругова на тренингу у Џеди, јер сам могао, а не јер сам био у боловима. То није било лаких 26 кругова, али могао сам то да обавим", истакао је Саинц.

Шпански возач је тренутно шести у генералном поретку.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво