Читај ми!

Трка сезоне у Сингапуру, Саинц победом прекинуо низ Ферстапена

Шпански возач Карлос Саинц победио је у трци за Велику нагаду Сингапура и тако прекинуо невероватан низ Макса Ферштапена који је славио на последњих десет трка. Друго и треће место је припало Британцима, Ланду Норису и Луису Хамилотну. Трагичар трке је Џорџ Расел који је у последњем кругу као трећепласирани ударио у зид.

Саинцу је ово друга победа у каријери, а прву је остварио прошле године на Великој награди Велике Британије. 

Ово је прва победа за Ферари још од Аустрије прошле године, када је славио Шарл Леклер.

У Сингапуру је преикнута серија екипе Ред Була Рејсинга од 15 победа узастопно, тако да неће успети у томе да однесу победу са свих трка у годишњем календару Формуле један.

Ферари је на овој трци, после многих, изгледао као тим и све одлуке доносио тимски, што није био случај у претходном периоду.

Четврти је био Леклер, а иза њега су завршили Ферстапен, Гасли, Пијастри, Перез, Лосон и Магнусен.

Почетак трке је био одличан за Шарла Леклера који је обишао Џорџа Расела за друго место, а мало је фалило и Луису Хамилтону, али је седмоструки светски шампион обишао свог клупског колегу ван стазе, па је морао да препусти позицију Раселу.

После уводних кругова, уследили су мирни кругови.

Прекид мирнијег дела трке био је у 21. кругу, када је после инцидентиа Логана Сарџента, који је оштетио предње крило и дошао до бокса, дирекција трке одлучила да пошаље на стазу возило безбедности.

Многи су то искористили, па су од возача из врха каравана готово сви мењали пнеуматике осим Ред Була, који је на тврдим гумама покушао што дуже да остане на стази.

Саинц је одлично урадио посао и вратио се на прво место, док је Леклера механичари нису могли да пусте због гужве у пит-лејну, па је због тога пао на шесто место.

Када је трка настављена, Ферстапен прво изгубио позицију од Расела, па онда и од Нориса и на крају и од Хамилтона. Потом га је обишао и Шарл Леклер.

Поново је неки инцидент морао да се догоди да би трка постала узбудљивија. Естебан Окон је стао покрај стазе, а дирекција трке је направила неочекивани потез, јер је одлучила да буде само виртулено возило безбедности.

Мерцедес је то искористио и променио гуме, док су возачи Ферарија остали на стази.

Расел је полако смањивао предност и у 53. кругу је обишао Леклера, а у истом је урадио и Луис Хамилтон.

Потом је Расел дао све од себе да сустигне Нориса и Саинца.

На крају је трагичар трке био Џорџ Расел који је у последњем кругу погрешио у завршио у зиду поред стазе.

Први у генералном пласману шампионата света је Холанђанин Ферстапен, а следе Перез, Алонсо, Хамилтон, па Саинц и Леклер.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво