Читај ми!

И Ферари мерка титулу

Великан међу конструкторима жели поново да доминира. Иако болид још није 100% спреман у тиму се надају да ће ове сезоне јурити трон. Возач Ферарија Фернандо Алонсо рекао је да очекује да се његов тим бори за титулу у Формули један ове сезоне, иако је признао да ће се црвени болиди вероватно мучити у трци за Велику награду Аустралије у недељу.

Алонсо је казао да овогодишњи аутомобил још није завршен производ, и да његов тим касни у односу на екипе као што су Ред Бул или Мекларен. Шпанац је, међутим, рекао легији Фераријевих навијача да не клону духом.

"Нисмо 100 одсто спремни. Овај аутомобил може да пружи још много, а надам се да ће се то ускоро и десити. Тим је врло, врло мотивисан за шампионат, врло смо амбициозни, сви у тиму", рекао је Алонсо пред сутрашњи први тренинг у Мелбурну.

Он је казао да Ферари у Аустралији неће бити брз као други тимови, али да жели да буде шампион на крају сезоне у новембру.  "Ово је као Трка кроз Француску. Има 20 етапа, а ово је пролог, трка на хронометар", рекао је први возач Ферарија.

Када је Алонсо прелазио из Реноа, у којем је освојио две титуле, очекивао је да ће доћи у доминантну екипу, али је само прва сезона, 2010, била такмичарска. Тада је Шпанац почео последњу трку са реалном надом да може да освоји титулу. Ферари је, међутим, прошле сезоне потпуно испао из ритма, пошто је тим од почетка био ван конкуренције и освојио је само једну трку.

Слаб почетак Ферарија ове сезоне очекује се зато што је тим потпуно преуредио болид из 2011. године, док су Ред бул и Мекларен имали тај луксуз да су направили само мала дорађивања на својим моћним аутомобилима са краја прошле сезоне. Алонсо је рекао да га не треба подсећати на проблеме са почетка сезоне.

"Навикао сам на тешке почетке, нажалост. Тестирање од шест дана није довољно да се црно промени у бело. Ово није наставак прошлогодишњег аутомобила, тако да нам треба више времена даизвучемо максимум из њега", рекао је он.

"Пре или касније, Ферари ће побеђивати. Ако нам почетак буде спорији, нема везе, а то је добра ствар код Ферарија", додао је Алонсо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво