Читај ми!

Бронза за Дудаша

Другог дана Европског првенства за млађе сениоре у Острави, Србија је освојила прву медаљу. Михаил Дудаш, који је другог дана десетобоја наставио са одличним резултатима стигао је до своје друге европске медаље, и то бронзане са резултатом 8117 бодова.

На 110 метара препоне освојио је 834 поена са резултатом 15,13 секунди, у бацању диска, хитац од 43,67 метара донео му је нових 740 поена, у скоку мотком Дудаш је прескочио 4,70 метара и освојио 819 бодова. Најбољи резултат у каријери постигао је Дудаш у бацању копља, пребацивши 58,58 метара, чиме је освојио 716 поена. Кренуо је храбро и одлучно у трци на 1500 метара, стигао четврти на циљ са резултатом 4 минута 27 секунди 79 стотинки.

Успео је Дудаш дато обећање и да испуни. Најавио је добре резултате и медаљу и у томе успео. Показао је да се налази на добром путу и да његово време тек долази. Подсетимо, Дудаш има бронзану медаљу са светског јуниорског првенства, бронзану медаљу са ЕПУ23 из Каунаса и сада још једну бронзу са ЕПУ23 Острава 2011.

Дудашу је 8117 бодова донело најбољи резултат у каријери, нови државни рекорд, норму за светско првенство у Даегуу и одлазак на Олимпијске игре у Лондон.

„Задовољан сам, било је мало киксева, али с обзиром на временске услове дао сам свој максимум. Ово је мој лични рекорд. Оборио сам државни рекорд Саше Карана стар 21 годину и испунио норму за одлазак на велика такмичења. После овог вишебоја још сам више свестан да могу још више и боље, што ћу показати на следећим такмичењима. Захваљујем се мојој породици на подршци и целом Дудаш деца тиму" истакао је Михаил Дудаш.

Сутра на борилишта излазе:

10.30 - квалификације у скоку у даљ Ивана Шпановић,
16.15 - финале на 400 метара препоне Емир Бекрић,
19.00 - финале у бацању копља Татјана Јелача

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво