Читај ми!

Наша атлетика без перспективе

Иако је до завршетка Светског јуниорског првенства у атлетици, које се одржава у француском гради Лилу, остало још три дана, све је већ готово за представнике Србије.

Од десеторо такмичара нико није прошао ни квалификације у својим дисциплинама, ако се изузме вишебојац Марко Миловановић. Данас, у преподневном програму, Оља Николић није прошла квалификације у трци на 2000 метара стипл, али је једина остварила лични рекорд. Тиме је окончано учешће српских јуниора на овом првенству света. Њихов наступ, без претеривања, може се оценити као неуспешан.

Највише се очекивало од вишебојца Марка Миловановића, који је на крају био десети са укупно 5690 бодова. Пошто му је ово био тек други осмобој у каријери, вероватно је неискуство утицало на то да на крају освоји мање бодова од планираног. Марко је у само две од осам дисциплина остварио нове личне рекорде, а подбацио је у неким које су му јача страна (100 метара, 110 метара препоне и скок у вис). За утеху му остаје искуство и сазнање да је у последњој дисциплини вишебоја, трци на 1000 метара, остварио најбоље време од свих такмичара који су издржали до последње дисциплине ( укупно 22), па и новог светског рекордера у осмобоју за јуниоре Џека Стајна из Аустралије.

Јасно је да су резултати у јуниорској конкуренцији наговештај потенцијала младих спортиста. Ови, што су их остварили наши представници у Лилу, говоре да нам је атлетска перспектива врло суморна. Додуше, ни неке освојене медаље из ближе прошлости још нису валоризоване у сениорској конкуренцији, али барем дају наду у боље сутра. Резултати из Лила не дају чак ни наду.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво