Мерлен Оти не мирује ни са 52 године

Славна јамајчанска атлетичарка Мерлин Оти, која трчи за Словенију, изјавила је да има аспирације да се такмичи и на Олимпијским играма у Лондону наредне године. Оно што је готово невероватно у свему томе је да ће Оти 2012. године имати 52 године.

Времешна атлетичарка Мерлин Оти, Јамајчанка која се такмичи под словеначком заставом, жели да се такмичи на Олимпијским играма у Лондону.

Овај податак засигурно не би био вредан пажње да Мерлин Оти није прошлог месеца напунила 51 годину. Оно што је заиста импресивно је, да је и у шестој деценији живота, решена Јамајчанка довољно добра да буде члан штафете Словеније.

„Уколико успемо да се квалификујемо, волела бих да будем део штафете Словеније на Светском првенству у Дегуу и, наравно, на Олимпијским играма у Лондону", рекла је Оти која је прошле године, када је дакле имала 50 година, 100 метара истрчала за импозантних 11.67 секунди.

„Наставићу да трчим докле год будем могла, тачније, докле год у Словенији не буду постојале четири девојке брже од мене", додала је Оти.

Оти је током каријере освојила три сребрне олимпијски медаље као и шест бронзаних. Три пута је била златна на првенству света, четири пута сребрна, а освојила је и седам бронзаних медаља. Такође је освојила и по три злата на Светском дворанском првенству, односно Играма Комонвелта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара