Суспендована Марта Домингес

Шпанска атлетичарка Марта Домингес суспендована је са места потпредседника Атлетске федерације Шпаније (РФЕА) због умешаности у допинг аферу.

Председник РФЕА Хосе Марија Одриосола прецизирао је да је Домингес у јучерашњој антидопинг рацији, која је спроведена у неколико градова Шпаније, била приведена.

Полиција је у Мадриду, Валенсији и Лас Палмасу претресала куће врхунских шпанских спортиста, под сумњом да се баве дистрибуцијом нелегалних допинг средстава.

Међу њима је била и Домингес која је заједно са својим тренером Сесаром Пересом на кратко приведена у полицијску станицу, а потом пуштена.

Шпанска полиција саопштила је да је током антидопинг рације приведено 14 особа.

"Приведени лекари, фармацеути, тренери и спортисти осумњичени су за угрожавање јавног здравља", истакнуто је у саопштењу министра унутрашњих послова Шпаније Алфреда Переса Рубалкабе.

Домингес је актуелна светска шампионка на 3.000 метара стипл и једна од најпопуларнијих шпанских спортиста данашњице.

Европска атлетичарка године за 2009. најавила је прошлог месеца да неће бранити титулу на првентсву света у Даегу идуће године, јер очекује принову.

Домингес је поручила да ће се фокусирати на припреме за Олимпијске игре у Лондону 2012. године - четврте у каријери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво