Читај ми!

Терзић: Циљ у Цириху је финале

Репрезентативка Србије у атлетици Амела Терзић дебитоваће у најјачој европској конкуренцији али јој то не спутава амбиције. Њен циљ на Европском првенству у Цириху је пласман у финале трке на 1.500 метара.

Терзићева ће већ првог дана наступити у квалификацијама, док је финале на 1.500 метара заказано за 15. август од 19.25.

"Дебитујем у најјачој европској конкуренцији, видећу шта ме очекује, а циљ је пласман у финале", рекла је Терзићева агенцији Бета.

Амела Терзић је завршне припреме за континентално првенство одрадила на Копаонику и у Крагујевцу.

"После боравка на тим дестинацијама, увек сам имала успеха. За прави ритам у Цириху, неопходно је да будем савршено спремна и да имам добру крвну слику", оценила је Терзићева.

По резултатима у 2014. години, она је са 4:07,34 минута из Велења на 19. месту у Европи. Водеће на тој листи су Сифан Хасан (3:57,00) и Абеба Арегави (3:57,57), Етиопљанке које наступају за Холандију и Шведску.

"Радује ме што сам трчала добро и пре него што смо планирали тренер Рифат Зилкић и ја. Своја најбоља времена, испод 4:10 минута, раније сам постизала на великим такмичењима, а сада сам то остварила на митингу", казала је Терзићева.

Према овогодишњој ранг листи, међу фаворитима у Цириху су још Лора Мјуир (4:00,07) и Лора Вејтмен (4:00,17) из Велике Британије, Албанка Луиза Гега (4:03,12) и Швеђанка пореклом из Еритреје Мераф Бахта (4:03,16).

Наступајући у млађим категоријама, Терзићева је освојила 11 медаља на европским и светским првенствима на стази и у крос трчању.

"Наравно да не бих да се ту зауставим, већ желим да једног дана освајам одличја и у сениорској конкуренцији", рекла је ова 21-годишња Новопазарка.

Европско првенство у атлетици одржаће се од 12. до 17. августа у Цириху, а Србију ће представљати 11 такмичара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара