Читај ми!

Ивана и Емир предводе Србију!

Ивана Шпановић и Емир Бекрић предводиће репрезентацију Србије на Европском првенству друге лиге, које се 21. и 22. јуна одржава у летонској Риги.

Атлетичар Емир Бекрић рекао је да су му предстојећи натупи за репрезентацију Србије на петом екипном Европском првенству у Летонији додатни мотив за још боље резултате.

"Репрезентација увек представља додатни мотив, то је нека посебна енергија, покретачка која ме гура напред. Увек се осећам поносно кад представљам своју земљу. Ову трку ћу искористити да будем најбољи што могу у овом тренутку, трудићу се да будем фокусиран и концентрисан. Бодрићемо једни друге, међусобна подршка коју пружамо једни другима заиста доста значи", рекао је он.

Бекрић ће такмичити у дисциплини 400 метара с препонама и у штафети 4 пута 400 метара.

Женску атлетску репрезентацију Србије на континенталном првенству предводиће Ивана Шпановић.

"Увек се радујем екипном првенству Европе, јер је то јединствена прилика када се репрезентација окупља у целом саставу. Ове године имам посебно задовољство да понесем капитенску траку, а тиме и већу одговорност да резултати и мотивација у српском тиму буду на високом нивоу. Знам да ће сваки члан репрезентације дати свој максималан допринос, јер сви имамо једну исту зељу, а то је улазак у прву лигу", рекла је Шпановићева.

Она ће такмичити у скоку удаљ, троскоку, штафети 4 пута 100 метара, а највероватније и у трци на 100 метара.

Осим селекције Србије, на ЕП ће се такмичити репрезентације Летоније, Швајцарске, Бугарске, Хрватске, Аустрије, Данске и Словачке.

Селектор репрезентације Србије Слободан Поповић рекао је да се нада да ће Србија изборити пласман међу најбоје репрезентације.

"На основну најсвежијих информација и стартних листа, основни конкурент нам је екипа Швајцарске. За улазак у први лигу највећу борбу ћемо водити са Летонијом и Бугарском. Надамо се најбољем могућем исходу", рекао је Поповић.

Екипно ЕП друге лиге одржаће се 21. и 22. јуна у Риги

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара