Николић: Београдски маратон је безбедан

Из организационог одмора 26. Београдског маратона кажу да ће безбедност учесника бити на највишем могућем нивоу, као и свих претходних година, и да оно што се јуче догодило на Бостонском маратону нема директне везе са маратонском трком. Припреме за маратон теку по плану.

Припреме за предстојећи 26. Београдски маратон теку без проблема, а безбедност ће као и увек, бити на високом нивоу, најавили су организатори ове манифестације. Маратон се одржава 21. априла.

Директор предузећа Београдски маратон д.о.о. Дејан Николић истакао је да по његовом мишљењу, бомбашки напад који је јуче на Бостонском маратону усмртио најмање двоје људи и повредио преко стотину "није директно повезан са маратоном".

"То што се десило у Бостону, по мом мишљењу, нема директне везе са маратоном. Што се наше трке тиче, као и увек, сарађиваћемо са полицијом на плану безбедности", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Међународном прес центру.

Он је истакао да се до сада за учешће на маратону пријавило преко 1.000 маратонаца и полумаратонаца из 41 земље.

"Припреме са свим градским службама за одржавање маратона теку беспрекорно. Убеђен сам да ће Београдски маратон, као и свих претходних година, бити најлепша разгледница нашег главног града", рекао је Николић.

Он је додао да ће Београдски маратон бити прилика да се први пут промовише пројекат "Матуранти маратонци".

Професор физичког васпитања Земунске гимназије Саша Порубски нагласио је да је реализација наведеног пројекта "мисија ширење идеологије здравог начина живота".

У оквиру Београдског маратона организоваће се и трка за децу оболелу од рака.

Председник Удружења родитеља за децу оболелу од рака "Нурдор" Тодор Манчић истакао је да је главни циљ трке прикупљање средстава за куповину светлосног микроскопа неопходног за рану дијагностику.

Београдски маратон одржава се у недељу 21. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво