Писторијус поново на стази

Оскар Писторијус добио дозволу да путује ван граница Јужне Африке како би се такмичио. Судија задужен за његов случај истакао је да Писторијус мора да предочи судским властима план својих путовања најмање недељу дана пре него што напусти земљу.

Суд у Јужној Африци одобрио је данас Оскару Писторијусу, који је у фебруару пуштен уз кауцију да се брани са слободе због убиства девојке Риве Стенкемп, да путује у иностранство.

Судија Берт Барн нагласио је да је Писторијус добио дозволу да путује ради учешћа на међународним такмичењима.

Он је истакао да Писторијус који се такмичио на Олимпијским и Параолимпијским играма у спринту мора да предочи судским властима план својих путовања најмање недељу дана пре него што напусти земљу.

Како је нагласио судија Барн, Писторијус мора да врати пасош суду најкасније 24 сата по повратку у Јужну Африку.

Адвокати јужноафричког атлетичара рекли су да Писторијус тренутно нема такмичење у плану, али ће вероватно морати да учествује на неком од митинга како би зарађивао за живот.

Оптужница терети Писторијуса да је 14. фебруара са предумишљајем хицима из пиштоља убио своју девојку Риву Стенкемп након свађе у његовој кући у Преторији.

Одбрана Писторијуса тврди да је убиство било случајно, односно да је он за своју девојку мислио да је провалник, па је у њу испалио смртноснре хице.

Суђење Писторијусу наставља се 4. јуна.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво