Читај ми!

Гебреселасије јури светски рекорд

Етиопљанин Хајле Гебреселасије најавио је да ће у недељу на маратону у Токију покушати да поврати титулу светског рекордера коју му је пре пет месеци узео Кенијац Патрик Макау.

"Дошао сам у Токио у одличној форми. ", рекао је 38-годишњи Гебреселасије, који је и прошле годне требало да трчи на овом маратону, али је пао на тренингу и истегао лигаменте колена.

Гебреселасије је затим и на Берлинском маратону у септембру имао пех, пошто је због напада астме био принуђен да одустане од трке, коју је Макау завршио временом новог светског рекорда - 2:03,38 сата.

Претходни Гебреселасијев рекорд  износио је 2:03,59 сата.

Двоструки олимпијски и четвороструки светски шампион на 10.000 метара суочиће се у недељу са јаком конкуренцијом - актуелним рекордером стазе Швајцарцем Виктором Ретлином, прошлогодишњим победником Хајлу Меконеном и Јапанцем Јукијем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво